В България вече никой не може да бъде сигурен за

...
В България вече никой не може да бъде сигурен за
Коментари Харесай

Христо Иванов: В България вече никой не може да бъде спокоен за своята собственост

В България към този момент никой не може да бъде сигурен за своя бизнес и своята благосъстоятелност. Това разгласи пред бТВ в понеделник водачът на " Да, България " Христо Иванов.

" Никой не може да бъде сигурен, когато се зададат новите бухалки – профилираният съд и прокуратурата. Нито свободата на словото, нито свободата на предприемачеството и частната благосъстоятелност са предпазени ", сподели Иванов.

По думите му също в новия антикорупционен закон, който се приема от Народното събрание, има " безумно каращисване на контролиращи органи ", а крайният резултат е основаването на идната мегабухалка, която може да удари по всеки неуместен.

Коментарът му беше във връзка концепциите да има една комисия, която сплотява работата по спора на ползи и определяне на добити със съмнителни средства парцели. " Минава се Рубикон. " Досега имаше баланс на свенливо безвластие и липса на битка с корупцията, в този момент се минава към жесток режим и ръководство посредством безвластие ", сподели Христо Иванов.

Той уточни, че в закона няма гаранция, че няма да се ползва конфискация по случаи, по които съдът се е произнесъл, както става в този момент. " Това е неразрешено от римско време насам ", посочи Христо Иванов.

Бившият министър на правораздаването добави, че румънската комисия, за надзор за спор на ползи, е обект на самостоятелен одит всяка година.

Христо Иванов е на мнение, че президентът фактически е избързал, като е оповестил, че ще наложи несъгласие на закона, още преди той да е дефинитивно признат. Той обаче изрази удовлетворение, че Румен Радев към този момент схваща, че законът няма да докара до нищо положително.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР