В България управляваме традиционно добре макроикономически бюджета, но от гледна

...
В България управляваме традиционно добре макроикономически бюджета, но от гледна
Коментари Харесай

Любомир Дацов с много тревожно предупреждение за икономиката през 2020 година

В България управляваме обичайно добре макроикономически бюджета, само че от позиция на резултатност постоянно е имало какво да се желае. Има доста разноски, които в никакъв случай не биват изпълнявани, като финансовите, да вземем за пример, с които доста се спекулира “.

Това сподели пред БНР финансовият специалист и някогашен заместник-министър на финансите Любомир Дацов в коментар на обещаното от финансовия министър Владислав Горанов, че до края на октомври макрорамката на бюджета за 2020 година ще бъде подготвена.

Дацов предвижда, че идната година ще бъде мощно рискова поради разтърсванията в международната стопанска система:

„ Германия мощно забави икономическата си интензивност. Въпреки че България към момента се плъзга по повърхността, няма по какъв начин това нещо да не ни се отрази, в случай че рецесията се развие при главните ни търговски сътрудници “.

Според финансовия специалист в бюджета на страната за идната година би трябвало да се видят буфери, които да адресират вероятно несигурността, която се обрисува в стопанската система през идващите години.

Любомир Дацов посочи, че София има голям недостиг в бюджета за тази година в размер на 230 млн. лв. и сериозна задлъжнялост от близо 100% по отношение на приходите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР