В България според българската Конституция има разделение на властите, към

...
В България според българската Конституция има разделение на властите, към
Коментари Харесай

Гешев за експулсирането на руски дипломати: Съдебната власт няма отношение! -

" В България съгласно българската Конституция има разделяне на управляващите, към този проблем българската правосъдна власт няма отношение ". Това отговори основният прокурор Иван Гешев на въпроси за експулсирането на 70 съветски дипломати и дипломатически чиновници по решение на изпълнителната власт.

Съгласно решението, те би трябвало да изоставен до на следващия ден, 3 юли.

Настояването за позиция на прокуратурата е подбудено от обстоятелството, че при оповестяването на даден посланик за личност нон грата би следвало да има данни за закононарушение. Тъй като лицето има дипломатически имунитет, страната не го проверява и съди, а гони от страната. Не по този начин стои въпросът със чиновниците, които не се употребяват с дипломатически имунитет. Тях страната ни би следвало да проверява и съди при данни за осъществени закононарушения и шпионаж.

В случая решението за експулсиране бе оповестено от министър-председателя в оставка Кирил Петков и не стана ясно има ли данни за закононарушения в прокуратурата.

Иван Гешев бе спрян от публицистите преди началото на Общото заседание на прокурорите, които избират членова на Прокурорската гилдия на идващия Висш правосъден съвет. То стартира с час забавяне поради неналичието на кворум. Кандидатите са осем. Те се борят за четири места.

В обръщението си към сътрудниците си преди чуването им Гешев съобщи, че страната е в положение на разпад и че точно те, прокурорите, са последната бариера.

" И по тази причина е толкоз значима работата на всеки един от нас и полезностите, които стоят пред нас, а нашето оръжие главно, с изключение на законът, е нашата самостоятелност. Конюнктурата се трансформира политическата, българските магистрати, българската правосъдна власт остават да работят в полза на българските жители и като бариера против беззаконието, тоталитаризма и престъпността “, съобщи основният прокурор пред сътрудниците си, представен от БНР.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР