В България ще летят най-напредналите модели на F-16. Изтребителите ще

...
В България ще летят най-напредналите модели на F-16. Изтребителите ще
Коментари Харесай

Lockheed Martin: В България ще летят най-напредналите модели на F-16

В България ще летят най-напредналите модели на F-16. Изтребителите ще имат задоволително въоръжение въздух-въздух и въздух-земя, както и цялостна оперативна съгласуемост със системите на НАТО. 
 Българска социалистическа партия няма да поддържа ратификацията на договорите за Ф-16  Правителството утвърди сключване на контракт за изтребители Ф-16 за 1,25 милиарда $  Плевнелиев: Ако не купим Ф-16, ще изпаднем в тежка геополитическа обстановка и ще загубим доверието на Съединени американски щати
Това увери шефът „ Международно бизнес развиване на F-16 ” в Lockheed Martin Джим Робинсън на конференция с представители на американската компания и посолството на Съединени американски щати у нас, представен от БГНЕС. Самолетите ще бъдат изцяло въоръжени още първия ден, в който дойдат, добави той.

Сделката ще коства на страната ни 1,256 милиарда щатски $, с което България ще стане 30-тата страна в света, в която ще летят изтребителите F-16. Предвидено е първият аероплан да бъде подготвен през декември 2022 година и да бъде доставен незабавно, с цел да може на него да се образова техническият състав на Военновъздушни сили. 

Компанията Lockheed Martin планува самолетите да имат експлоатационен живот 12 000 летателна часа, само че за това е нужна и добра поддръжка. Ето за какво механически състав от българските Военновъздушни сили ще замине за образование в Съединени американски щати.

Във връзка с индустриалното съдействие от компанията обявиха, че у нас могат да бъдат създавани безпилотни летателни апарати (дронове), само че към момента не е решено какъв вид да бъдат те. След като придобие първите осем самолета страната ни може да закупи други осем, които се чака да бъдат на по-ниска цена, тъй като към този момент България ще има огромна част от нужното съоръжение.

От своя страна заместник-ръководителят на дипломатическата задача на Съединени американски щати в София Джъстин Фридман съобщи, че договорката за новите изтребители ще задълбочи партньорството сред страната ни и Съединените щати.

България ще понижи зависимостта си от съветски военни уреди, акцентира той
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР