В България се увеличава броят на фермите с биволи над

...
В България се увеличава броят на фермите с биволи над
Коментари Харесай

Фермите с над 20 биволи нарастват

В България се усилва броят на фермите с биволи над 20 животни “ сподели доцент доктор Марина Цанкова, ръководител на “Асоциацията на биволовъдите в България ”.

Днес в Шумен се събраха биволовъди от цялата страна.

На своето отчетно заседание през днешния ден българските биволовъди разискаха проблемите, както и опциите за подкрепяне на фермерите. Доц. Цанкова заключи най-наболелите въпроси:

" В съпоставяне с 2017 година по размер три бяха платени по 620 лв. за предадено мляко, за което се искаше 400 кг. През 2018 година тези пари бяха на половина - 320 лв.. Хората разчитат въпреки всичко на тези дотации. Оправданието на министерството - през 2017 година кандидатствали 6 хиляди животни, а в 2018-та кандидатствали 12 154, което не е правилно. Прочетох отчета на министерството на земеделието за 2018 година. Там е маркирано, че броят на биволите в страната е 12 800, просто не знам къде отидоха парите. Хората ги боли. Поне да има някакво доплащане ".

На 15 януари - Карамановден, доцент Марина Цанкова дружно с специалисти в региона на генетиката ще вземат участие в среща в Селскостопанската академия в София, проведена от Министерството на земеделието, храните и горите./bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР