В България се установява режим на страхуването, коментира в интервю

...
В България се установява режим на страхуването, коментира в интервю
Коментари Харесай

Христо Иванов: У нас се установява режим на страхуването

В България се открива режим на " страхуването ", разяснява в изявление за " Неделя 150 " съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Ние сме в доста тежка рецесия. Тази рецесия се отнася до всеки. Защото е налице неустановеност дали твоите чатове или есемеси на следващия ден няма да се появят, дали твоят бизнес и благосъстоятелност няма да бъдат атакувани, дали ти няма да бъдеш трансфорат в изкупителна жертва и да употребяват против теб една мярка за неотклонение като наказателен инструмент ", сподели Иванов.
По думите му основният прокурор Иван Гешев води " обществено-политическа война и не се занимава с това да ползва закона и да събира доказателства за обективната истина, не ползва един и същи стандарт към всички ". " Кутията на Пандора не сме я отворили, а сме я счупили. От нея карантията на българската страна се влачи по улицата ", сподели Иванов.

Според него няма нито един депутат, който да е свободен от боязън и да попита основния прокурор за рецесия на законността.
" Има рецесия на правовия ред в България, това е имунната система на една народна власт и ние не можем да се оправим с вируса на зацапване на политическата система от тези мрежи на въздействие. Няма институции, които дейно да отговорят кое е истина и кое не, кое е законово и кое не... Главният прокурор се занимава с изборни медийни линчове. Презумпцията за невиновност е анулирана... Това е доста тежка рецесия на българската правда. Ние бяхме скандализирани от тоталната индиферентност от страна на Народното събрание ", уточни Иванов.

" Гешев трябваше самичък да си постави белезниците пред Народното събрание ", заключи някогашният правосъден министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР