В България се наблюдава сериозно увеличаване на случаите на коронавирус

...
В България се наблюдава сериозно увеличаване на случаите на коронавирус
Коментари Харесай

Доц. Околийски: Протестите са резултат и на изолацията заради коронавируса

В България се следи съществено увеличение на случаите на ковид и в този момент е моментът да мислим за следствията от пандемията. Това съобщи пред bTV българският представител на Световната здравна организация доцент доктор Михаил Околийски.
Експертът разяснява и продължаващите митинги у нас. По думите му част от недоволството може да се дължи на следствията от изолацията поради ковид. Доц. Околийски счита, че по този метод е генерирано напрежение сред хората, което би трябвало да откри своя „ вентил “.
„ Скупчването на хора на едно място без защитни средства и отдалеченост води до предаване на вируса. В момента сме очевидци на сходна статистика – увеличението на броя инфектирани както у нас, по този начин и в международен мащаб “, разяснява той. Според него се събират от ден на ден доказателства, че в затворени пространства с компрометирана вентилация, рискът човек да се болести е по-голям и посочи, че занапред ще се проучват данните дали и посредством въздух се предава COVID-19.
„ СЗО предлага да се откри баланс сред здравия разсъдък за запазване богатството на хората, опазването на стопанската система и психологичното здраве “, добави още доцент Околийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР