В България са продадени общо 13.6 милиона чифта обувки на

...
В България са продадени общо 13.6 милиона чифта обувки на
Коментари Харесай

Deichmann е продала 600 хил. обувки през 2018 в България

В България са продадени общо 13.6 милиона чифта обувки на дребно през 2017 година, сочи разбор. Deichmann е пазарен водач с 10% дял в търговията на дребно измежду веригите за обувки

© Цветелина Белутова Веригата Deichmann е продала в страната към 600 хиляди чифта обувки в своите физически магазини и онлайн през 2018 година, като броят им е съвсем на равнището от 2017, оповестиха от българското сдружение " Дайхман търговия с обувки ". Това прави годишен оборот 30 млн. лева

С 10% пазарен дял измежду веригите за обувки

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Според браншовия отчет на компания RegioPlan Consulting през 2017 година в България са продадени общо 13.6 милиона чифта обувки на дребно. Deichmann е пазарен водач по оборот и по брой продадени чифтове и има 10% дял в търговията на дребно измежду веригите за обувки в страната ", разяснява за " Капитал " Владимир Владимиров, ръководещ шеф.

Първият магазин Deichmann в България отвори преди 10 години в " Ритейл парк Пловдив ", а през днешния ден веригата има 21 търговски обекта в девет града в страната. От април 2017 обувките се продават и онлайн, а от август 2018 компанията предлага и услугата за доставка до дома Ship to home. Тя е част от оmnichannel тактиката (многоканален метод при продажбите) на групата Deichmann и дава опция за доставка до посочен от купувача адрес, когато той не намира избран продукт или размер обувки в даден магазин и направи поръчка незабавно на място.

" В проценти онлайн продажбите са към момента в обозрими граници, само че порастват с бързи темпове. Онлайн търговията е значимо допълнение към нашите филиали, само че ние не я отделяме, защото за нас не е значимо през кой канал ще пазари клиентът – значимото е да пазари при нас. Изключително преимущество на Deichmann е предлагането на цялата сбирка онлайн и паралелно с това стационарно в цялата страна освен това на едни и същи цени ", заключи Владимир Владимиров.

Владимир Владимиров, ръководещ шеф

Инвестиции в магазинната мрежа

Оборотът на " Дайхман търговия с обувки " за предходната година е 30.2 милиона лв., което е със 100 хиляди лв. повече спрямо 2017, а заетите са към 160, оповестиха от българското сдружение. Компанията не отхвърля опцията за разкриване на нови търговски обекти в страната, само че не конкретизира капиталовите си планове.

" Сегашните 21 филиала са една добра численост поради размера на страната. Разбира се, ние продължаваме да се интересуваме от атрактивни местоположения и не изключваме опцията през годината да се появят нови благоприятни условия за развиване и нахлуване. И през тази година ще влагаме в мрежата от филиали, планувано е модернизиране на един от тях, който ще бъде преустроен съгласно най-новата ни идея ", изясни за " Капитал " Владимир Владимиров.

Той посочи, че българската компания, която е дъщерна на Deichmann SE, ще се стреми " към здравословен напредък " и през 2019 година " Тъй като сме фамилно сдружение, можем сами да дефинираме своите цели и темпове на развиване. Не публикуваме тримесечни доклади или прогнози за напредък, а вършим заключения след привършване на годината. Започнахме добре 2019 година и сме оптимистично настроени за бъдещото развиване ", заключи Владимир Владимиров. Групата Deichmann

Групата Deichmann е най-големият търговец с обувки на дребно в Европа със седалище в Есен, Германия. Компанията майка е учредена през 1913 година и до през днешния ден е благосъстоятелност на фамилията на създателя. Корпорацията разполага с 4053 филиала, 40 онлайн магазина и 40 698 чиновници в 25 европейски страни и в Съединени американски щати.

През фискалната 2018 година корпорацията регистрира 5 милиарда евро оборот и продажби на 178 милиона чифта обувки във физически и онлайн магазини. Шестдесет % от оборота на сдружението се осъществят от задграничните клонове.

Планираните вложения за цялата група през 2019 са за 285 милиона евро и са ориентирани към модернизиране на мрежата от филиали и откриването на нови, интернационализиране и дигитализиране. През първата половина на 2019 година компанията ще стъпи в Китай, където ще предложи част от асортимента си през онлайн платформата T-Mall Global. През лятото следва отваряне на първия филиал на Deichmann в Дубай – за пръв път във фирмената история посредством франчайзинг сътрудник - групата AZADEA. За тази година е планувано и нахлуване на пазара в Естония и Латвия. Форматът MyShoes, показан в Германия, Австрия и Швейцария, ще продължи своето нахлуване на нови пазари, като в най-скоро време следва разкриване на първите филиали в Полша.

Групата Deichmann закупи в Съединени американски щати KicksUSA, учредена през 2002 година във Филаделфия, разполагаща с 64 филиала на Източното крайбрежие и с онлайн магазин. В бъдеще магазините на марката ще се управляват под марката SNIPES - част от групата Deichmann от 2011 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР