В България рано или късно ще има пълно обединение на

...
В България рано или късно ще има пълно обединение на
Коментари Харесай

Председателят на СДС Румен Христов: Много е динамична ситуацията на преговорите. А егото…

В България рано или късно ще има цялостно обединяване на десните политически партии, макар че, „ през последните 35 години показахме, че от време на време егото е по-силно от общото “. Това съобщи в Ловеч ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, който участва на възпоменателното поклонение в памет на жертвите на комунистическия режим у нас.
Румен Христов изясни пред БНР, че диалозите в посока обединяване на десните политически партии не са спирали.
„ Това е доста мъчно. Десните съставляват хора – индивидуалисти, хора с качества, хора с мнение, постоянно разнообразни и също така, за жалост, през тези 35 години показахме, че от време на време егото е по-силно от общото. Трябва да го преодолеем това нещо и ще стане рано или късно, съгласно мен. Понякога обединяването става мъчно, само че ние сме членове на огромното европейско семейство ЕНП. Там сме дружно с най-голямата партия – ГЕРБ, и най-старата партия – Съюз на демократичните сили, само че там също са ДСБ, в този момент Христо Иванов даде поръчка за присъединение към ЕНП, тъй че това е нещо, което ни сплотява, а то е на база на идеология, на база на политики и стратегии, които отстояват десните. Аз считам, че десните са прогресивните сили и след дългото незаконно комунистическо ръководство България има потребност най-малко от 45-годищно дясно и проевропейско, прозападно ръководство, с цел да се върнем в лоното на демократичния свят “.
Лидерът на Съюз на демократичните сили отхвърли да разяснява обстановката към договарянията за сформиране на държавно управление и ще се стигне ли до съглашение сред ПП- Демократична България и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.
„ Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано, тъй че да разясня авансово не е правилно. Има преговорен екип. Много е динамична обстановката и тези хора, които са в преговорния екип са упълномощени да приказват “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР