В България продължават протестите срещу правителството на премиера Бойко Борисов.

...
В България продължават протестите срещу правителството на премиера Бойко Борисов.
Коментари Харесай

„Шпигел“ обърна внимание на безредиците на протестите в София

В България не престават митингите против държавното управление на премиера Бойко Борисов. Демонстрантите се пробваха да обхванат в някогашната централа на комунистическата партия, се споделя в материал на немското издание „ Шпигел “.
Хиляди към този момент обикаляха улиците през уикенда и в понеделник. Снощи имаше всеобщи вълнения при демонстрации в столицата София, се споделя в публикацията.
Протестиращите разрушиха входната врата, само че бяха спрени от полицията, с цел да не могат да влязат в постройката. Шестима стачкуващи бяха задържани, съобщи заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов.
Демонстрантите приканват за оставката на премиера Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Опозиционните социалисти (бившата Българска комунистическа партия – бел. „ Шпигел “) желаят да внесат в Народно събрание предложение за избор на съмнение против държавното управление за хипотетична корупция.
Те приканиха българите да излязат на митинг пред постройката на Народното събрание, с цел да поддържат хода им. Очаква се гласуването да се организира идната седмица. Всички предходни гласувания за съмнение бяха отхвърлени от ръководещото болшинство.
Премиерът Борисов съобщи по-рано през почивните дни, че държавното управление му ще остане на власт. Министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на защитата Красимир Каракачанов също обявиха във вторник, че държавното управление няма да се отдръпна. Следващите постоянни парламентарни избори ще бъдат през март 2021 година
Безредиците пристигнаха в шестия подред ден за митинг. Бяха хвърлени две самоделни бомбички, при което бяха ранени двама стачкуващи. Според полицията участниците в митинга хвърляли бутилки с ацетон и кутии с червен цвят. Двама служители на реда са ранени. Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Златанов упрекна " провокатори " за безредиците.
Масираното полицейско наличие попречи на насилието да ескалира още повече. Демонстрантите продължиха да скандират " Мафия! " Те желаят да продължат митингите си, написа още „ Шпигел “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР