В България проблемът с бежанците не стои толкова остро в

...
В България проблемът с бежанците не стои толкова остро в
Коментари Харесай

Само 50 бежанци са се интегрирали у нас

В България казусът с бежанците не стои толкоз остро сега. Към август 2018 година статистиката демонстрира че имаме 652 случая на прекъснато произвеждане за приемане на филантропичен статут. Това ясно демонстрира че задачата на бежанците не е България. Това съобщи ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов по време на интернационална конференция за интеграция на мигрантите на пазара на труда, която се организира в централата на КНСБ.

"Заетостта, която сме съумели да осигурим в България за бежанци, е към 50 индивида, като това са данни за 2016 година Ние считаме че този проблем в началото за нас беше опция паралелно с процеса на интеграция да осигурим намаляване на напрежението на пазара не труда у нас ", сподели още Цветан Симеонов. Темата за интеграцията на мигрантите и бежанците на пазара на труда е най-горещата тематика в Европейски Съюз, съобщи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров. Сигурен съм, че всеки си дава сметка по какъв начин наподобява тази тематика в очите на обособените страни и нации, които се пробват да намерят работещата формула - по какъв начин, запазвайки хуманността, да могат в края на краищата да намерят салдото на локалните пазари на труда с възходящата последна изразителност на извънредно десни и националисти, които, за жалост, печелят от ден на ден мозъците и сърцата на европейците, разяснява Димитров.

По думите му това, което става в Италия, Австрия и Швеция, не може да не буди паника в сърцата и главите на демократично мислещите жители на Европейски Съюз. Темата от тази позиция има голямо обществено и политическо значение. Мисля, че верният звук, който се пробват да зададат европейските обществени сътрудници, всички формули, опитваме да насърчим, с цел да се откри салдото за потребността от протекция, която би трябвало да бъде обезпечена, за хората, търсещи леговище.

Ние, които се мъчим да намерим положителния звук, сега губим позиции, уточни Пламен Димитров.Европа е разграничена и все по разделяща се и включително в нашите синдикални среди. Няма по какъв начин някоя партия в обособена страна членка да завоюва болшинство без за нея да са дали своят вот служащи. Очевидно е, че в доста страни служащите гласоподават за крайните популисти. Нищо невероятно не може да се случи, сподели Димитров. У нас имаме 1064 лица по данни на нашата Агенция за бежанците, които са потърсили протекция. От тях 53% са мъже и 11% дами - с преобладаващо с ниско обучение. Ние като Конфедерация започнахме с съответни ограничения в началото с дарения, даване на филантропична помощ на бежанците в Турция, опитахме се да формулираме политики, дружно с работодателите, с кметовете по места, изясни президентът на КНСБ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР