В България пристигнаха още 14 040 дози от ваксината срещу

...
В България пристигнаха още 14 040 дози от ваксината срещу
Коментари Харесай

Кирилов: 2,2 млн. души със сигурност могат да бъдат имунизирани у нас до края на 2021 г.

В България дойдоха още 14 040 дози от имунизацията против COVID-19 на Pfizer/BioNTech.

" Днес получихме дози, които компенсират част от доставките, които не получихме през миналата седмица ", съобщи пред публицисти шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

Очакват се още 2300 дози на " Пфайзер " през идващия месец като отплата.

" Нови 3600 дози от имунизацията на " Модерна " ще дойдат към края на седмицата. През февруари ще има доставка на още 83 000 дози, а за март на 104 000, за които още нямаме сигурна информация ", разкри Кирилов.

2,2 милиона души в България сигурно могат да бъдат ваксинирани до края на годината. Ако се одобрят пет от имунизациите, то толкоз ще са имунизираните доникъде на годината, безапелационен бе шефът на Изпълнителната организация по медикаментите.

" На този стадий няма данни имунизациите да не работят на новите варианти. Постоянно се вършат проучвания, все още няма такива обяснения. Нищо не е изрично, само че значимото е, че всички специалисти в Европейски Съюз работят доста в тази посока ", изясни специалистът.

" Очакваме решението на Европейската организация по медикаментите за имунизацията на АстраЗенека. Следващата утвърдена ваксина ще е тази на Джонсън и Джонсън ", разкри Богдан Кирилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР