В България, премиерът Борисов използва коронавирусната криза за класическо разширение

...
Коментари Харесай

Стив Ханке: Борисов използва кризата, за да разшири властта си

В България, министър председателят Борисов употребява коронавирусната рецесия за класическо уголемение на властта. Например, откакто беше заловен в опита си да закрие очите на българската общност и да вкара с вманиачен порив страната в чакалнята на EРM II с поправката „ Стоянова “ в ръце, Борисов заключи, че този порив може да е и рисков, съобщи проф. Стив Ханке.

Прецени, че българската общност има алергия към това да й бъдат закривани очите. И по този начин отсрочи влизането в чакалнята до юли като предполагаше, че до тогава българската общност ще разхлаби срастването си с валутния ръб и обичания си български лев. Точно тогава настъпи рецесията. И шокиращо, една от първите стъпки на премиера нямаше нищо общо със отбраната на обществото от ковид. Отново с вманиачен порив насочи страната към чакалнята EРM II, изясни той в изявление за БНР.

Наблюдаването на обезверения порив на България към чакалнята на EРM II е като гледане на фарс. Правителството дава една след друга лъжливи аргументи за желанието си страната да влезе там. Всъщност огромната неистина постоянно е била една и съща. Защитниците на държавното управление и еврото постоянно са рекламирали, че във Франкфурт, където е Европейската централна банка, има гърне със злато. И всички чакат българите просто да го сграбчен. Всичко, което България би трябвало да направи, е да изостави валутния си ръб и лв., и благосъстоянието ще залее България. Това, несъмнено, е нелепост. Всички членове на Европейския съюз, в това число и България, вземат участие във всевъзможни вероятни фискални изгоди, които Европейски Съюз може да предложи. Да бъдеш формален член на еврозоната и да приемеш еврото изобщо не са нужни условия за присъединяване във фискалните права на Европейски Съюз, категориен е американският икономист.

Парите и банковата система на България към този момент са бенефициент на еврозоната и всевъзможни изгоди от еврото. Всъщност левът е клонинг на еврото, а 75% от банките в България са или дъщерни сдружения, или клонове на банки от Европейски Съюз. Така че България към този момент е де факто в еврозоната. Голямата неистина изплува по време на коронавирусната рецесия. Така да вземем за пример Борисов и Горанов не престават ли не престават да изискват Българската национална банка да получи по този начин наречената суап линия за приемане на заеми от Европейската централна банка, уточни той.

Ханке разяснява и бурята към куфарчето му: Говорих за наличието на моето куфарче и предаването на документите от него на президента Стоянов в този момент просто тъй като никой преди не си направи труда да ми зададе въпроса – преди да бъде подложен в програмата на 120 минути на bTV. „ Господин чисти ръце “ Иван Костов може да споделя каквото желае. Аз ще кажа какво би трябвало на основната прокуратура, когато ми се удаде опция за това. И ще оставя на основния прокурор да дефинира истинността и уместността на моите доказателства, до момента в който той продължава следствието си за корупцията към приватизационните стратегии на България, сподели професорът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР