В България подхода към коронавируса е да гледаме да не

...
В България подхода към коронавируса е да гледаме да не
Коментари Харесай

Без зелен сертификат за депутатите казва на хората, че той не е важен

В България метода към ковид е да гледаме да не се хванем. Има правила, само че си затваряме очите за тях. Когато обаче има признато предписание, то би трябвало да се съблюдава, а политиците би трябвало да дават образец. Така Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл " разяснява решението на Парламента, че зеленият документ не е наложителен за 240-те народни представители, когато влизат в постройката на Народното събрание. Според Симеонов с това решение 47-ото Народно заседание е споделило на хората, че условието за зелен документ не е значимо.

Иначе, най-важните тематики за обществото в този момент са цените, политическата стабилизация на страната и разкритията, свързани с предходните ръководещи от ГЕРБ, споделя шефът на " Галъп ". От външнополитическите тематики, като най-важна за хората Симеонов откроява тази за Република Северна Македония. По нея обаче в обществото спор няма, всички застават зад формалната позиция на България.

Силно наелектризиране в обществото изпълнителният шеф на " Галъп " чака по тематиката за правосъдната власт. То ще тръгне поради другите отзиви, които ще стартираме да чуваме още през идващите дни. Напрегнат политически развой се чака и поради възприетата тактичност от ГЕРБ за капсулиране. Симеонов чака някогашните ръководещи да бъдат ярка съпротива на всичко, което се случва в Народното събрание.

" Толкова дълго се договарят, че сякаш се канят да стоят четири години ", по този начин Първан Симеонов разяснява подписването на съглашение за коалиция сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България. И в това, съгласно него, има логичност, тъй като сложното минава първоначално, а след това всеки взема ресори, като не гледа в тези на другия. Така, споделя Симеонов, могат да изкарат много дълго време и дава за образец тройната коалиция сред Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи през 2005 година.
Може ли обединението да обезличи по-старите партии в нея? Появиха се опасения за феодализация на министерства. Ефективен ли е моделът, който Политическа партия предлага? По какво ще разберем, че смяната, която в този момент продължава, към този момент е реализирана? Наскоро казахте, че за Република Северна Македония у нас към този момент се приказва в рискова тоналност. Кой приказва по този начин?
Отговорите на Първан Симеонов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка:

Първан Симеонов е лекар по политология, магистър по политически мениджмънт, бакалавър по публицистика. Изпълнителен шеф на " Галъп Интернешънъл ". Преподава политически акции и проучвателен способи в СУ " Св. Климент Охридски ". Член и някогашен ръководител на клуба на стипендиантите на фондация " Конрад Аденауер ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР