В България още няма сертифицирана спа дестинацияБългария все още няма

...
В България още няма сертифицирана спа дестинацияБългария все още няма
Коментари Харесай

Как да използваме оптимално минералната вода, която извира в България?

В България още няма сертифицирана спа дестинация България към момента няма спа дестинация, сертифицирана с Европейски знак за качество . Това стана ясно от думите на ръководителя на Съюза по балнеология и спа туризъм Сийка Кацарова.
 
На петия годишен конгрес на Съюза една от водещите тематики на полемиките ще бъде по какъв начин да използваме оптимално голямото количество минерална вода, която извира у нас, разяснява още тя.
 
България е на второ място в Европа по съществуване на минерални извори след Исландия. Водите са ситуирани на територията на цялата страна,, напомни Кацарова.
 
" Последните 10 години се направиха главно частни вложения в създаване на материална база , само че занапред следва работи за това по какъв начин ние дейно да използваме минералните води . На редица общини им е мъчно сами да влагат в рехабилитация на водопроводната мрежа и инфраструктурата към минералните извори, която е в трагично положение в над 60% от българските общини ", разясни тя.
 
" Нужни са средства, нужна е особено създадена стратегия , имаме положителни образци. Но като цяло на територията на страната ние имаме потребност от държавна поддръжка. Държавата да постави приоритет на туризма и в частност на балнео- и спа туризма , да се кандидатства за стратегии за рехабилитиране на водопроводните системи и рехабилитиране на изворите ", заключи Кацарова.-->
 
Петият кoнгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм ще се организира в края на септември. Той ще бъде открит от министъра на туризма Николина Ангелкова и президента на Европейската спа асоциация Тиери Дюбоа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР