„В България няма консенсус по нито един важен въпрос –

...
„В България няма консенсус по нито един важен въпрос –
Коментари Харесай

Емил Соколов: Петков и Василев се справиха добре като служебни министри, но е важно накъде ще залитнат сега

„ В България няма консенсус по нито един значим въпрос – като пандемията да вземем за пример. Виждаме какъв брой е разединено обществото ни. Най-ясно, че консенсус няма, стана по време на митингите от предишното лято. Там се видя, че хората реализираха консенсус по една единствена теза – че Борисов е неприятен, което безспорно е по този начин “.

Това сподели политическият анализатор и историк Емил Соколов в ефира на БНР.

„ Това обаче се оказа незадоволително за обща платформа и когато партиите на митинга влязоха в Народното събрание, се видя, че няма обща положителна визия за това по какъв начин би трябвало да наподобява смяната и каква да бъде България “, изясни Соколов.

„ Партиите са едно доста разединено общество и по тази причина им беше мъчно да изградят нещо общо ", сподели още той.

„ Има систематичен проблем, както споделят от " Демократична България ", само че огромното предизвикателство е какво следва, откакто се съгласят да го разградят. Никой не желае да изслушва другия и по този начин е и в обществото ни, и в Народното събрание. Това не се случи в границите на два парламентарни избора. Затова в този момент ГЕРБ си покачва доверието. Хората се отчайват и подобен вид авторитаризъм в чист тип, каквото е ръководството на Борисов, връща позициите си ", счита Соколов.

„ Подобна - властническа, е и партията на Слави Трифонов, а за жалост сходно месианство се вижда и в плана на Кирил Петков и Асен Василев.

Това е по този начин, тъй като всички тези партии и нови планове се усещат застрашени от Борисов и ползват неговия модел. На същото залага апропо и Румен Радев. И това ще докара до повече авторитаризъм ", сподели още Соколов.

„ Парламентарната народна власт и република не се е провалила - тя отразява съвършено положението на обществото ни. А то е разединено и такива са и политиците ни ", съобщи историкът.

„ Петков и Василев се оправиха добре като служебни министри, само че е значимо в този момент накъде ще залитнат, дали ще покажат предпочитание за разговор, по какъв начин те ще подходят отсега нататък, счита още той.

„ Те могат да са партията, която да съберат на една маса Демократична България и Има Такъв Народ и да пожънат триумф и да образуват държавно управление ", уточни Соколов.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР