В България не се води официална статистика за това колко

...
В България не се води официална статистика за това колко
Коментари Харесай

Между 5000 и 12 хиляди евро за смяна на пола у нас

В България не се води публична статистика за това какъв брой души сменят пола си. Клиниките, които правят такива интервенции, не са задължени да оповестяват за тях, а и всекидневно се смята, че това е конфиденциална информация.

Транссексуалният обаче може да изиска по правосъден ред да записва смяната на пола си.

Това са създали 16 души през последните 4 години в районните съдилища в България, написа " Телеграф ". Най-много минават под дъгата в София и Варна.

За последните няколко години в Софийския областен съд са формирани 12 каузи, като три от тях са висящи, а три от молбите за промяна на пола са били отхвърлени.

В морската столица са регистрирани 7 случая на смяна на пола. Молбите на всички да станат от жена - мъж и назад са почетени. Две са делата в Стара Загора, а едно в Хасково.

Според неправителствени организации обаче броят на българите, сменили пола си, е надалеч по-голям. Първата такава интервенция у нас е направена през 1992 година в Кърджали.

Смяната на пол не е лесна. Самият развой може да надвиши 2 години, настояват лекари. Тарифите са сред 5000 и 12 хиляди евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР