В България не разполагаме с официална статистика, която да сочи

...
В България не разполагаме с официална статистика, която да сочи
Коментари Харесай

Д-р Йорданов: Големите гърди вече не са актуални

" В България не разполагаме с публична статистика, която да сочи дали хирургическите намеси в моята компетентност са намалели, или са се нараснали като число през годините. Личните ми наблюдения са, че няма отлив от желанието за корекции по тялото, само че това, което прави усещане, е, че пациентите към този момент идват при нас доста по-осъзнати.

Тоест те държат на качеството и на равнището на работата. Проследяват процеса деликатно и прецизно питат за крайния резултат. Не лягат на операционната маса, без да знаят всеки подробност от интервенцията, която ще им бъде направена. За мен, като експерт, сходна наклонност е извънредно оптимистична. 

Пациентите вършат лично изследване за лекаря – с каква подготовка е, какви интервенции е правил, сполучливи ли са били те, в какви условия работи (базата), по какъв начин се отнася към тях, наблюдава ли възобновяване им деликатно по-късно. Сега хората са по-чувствителни и деликатни във връзка с хирургическите намеси по тялото им.

Влизат в клиниката с ясното схващане че в случай че крайният резултат не им хареса, е допустимо да се наложи повторна интервенция. В този ред на мисли доста деликатно би трябвало да се сортира хирургът, който ще извърши интервенцията, с цел да се сведе до най-малко рискът от неточности.

Имайте поради, че естетиката е нещо субективно и персонално. Всеки вижда " красивото " по собствен метод. Наблюденията в моята процедура са, че пациентките желаят да бъдат по-добра версия на себе си, а не " напълно друга " версия. Тоест не желаят да подражават на някого и не търсят така наречен " клонинг резултат ", да бъдат нечие копие. Това се стремим да реализираме и то следва да е задачата на естетичната медицина като цяло.

За мен прекомерно огромните устни и силиконовите гърди в никакъв случай не са били съвременни. Това са интервенции, които „ бъркат в очите " отдалече и няма по какъв начин да не бъдат видяни. Наричаме сходни осъществявания Low cost. Не искам да разясня работата на сътрудници обаче. Относно външния тип на Мис Силикон - Катрин Йорданова, също не бих желал да приказвам, защото не я познавам нито в персонално качество, нито като пациент, а и не смятам това за професионално.

Колкото до обстоятелството, че беше арестувана от управляващите да кара с позитивна проба за опиати, като жител считам, че всяко потвърдено нарушаване на законите на Република България би трябвало да получава заслужено наказване. Като препратка към работата ми на еластичен хирург ще кажа, че за мен възприятието да имаме мяра и сами да можем да си слагаме границите, били те в естетиката или когато сме зад кормилото и решаваме да посегнем към неразрешена субстанция, е част от умеенето отговорно да възприемаме себе си и света към нас.

Тук въпросът е кардинален и фундаментален. Не е значимо дали става въпрос за мен, за Вас, за Мис Силикон, Мис Свят или Мис Вселена. А във връзка с свръхкорекциите в естетичната медицина - въпросът е какво кара тези девойки, а в последно време и момчета, да прибягват до крайни решения. Аз не считам, че това е наклонност, а просто няколко случая, които попадат в медиите, откакто дадени хора вършат някакво публично действие, незаконно или не, с което стават известни. Със сигурност това не значи, че тези няколко индивида са представителна извадка на всички, които си вършат корекции. Напротив - пациентите ни към този момент идват при нас по-целенасочено, осведомено и с изчистени условия и упования.

Мога да кажа, че мина и началният стадий, който беше на правилото: " Хайде да пробваме нещо тук, с цел да забележим дали ще стане, или не ". Ще отбележа още нещо - доста зависи какъв е престижът на хирурга, защото той се нарежда в избрана таргет група пациенти. Имам поради това, че когато става въпрос за естетични корекции, при всеки лекар идват избран " вид " пациенти. Моите да вземем за пример в огромната си част са публични персони и обществено ангажирани хора, които даже не биха помислили да наподобяват гротескно и да не наподобяват на себе си.

В България има значително хора без здравно обучение, които против избрана сума пари биха създали всичко. Те ще заловен иглата и ще сътворят нечувани неща единствено с цел да забогатеят. Подобни осъществявания са рискови, тъй като по време на тях се употребяват нискокачествени артикули, работи се по измислена техника. Не е ясно и дали въпросното лице, извършващо процедурата, е специализирало и учило нещо някъде. Накрая резултатът е, меко казано, нелицеприятен, като се изключи че може да е рисков за живота и здравето. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР