В България не е възможен преврат, който да тръгне от

...
В България не е възможен преврат, който да тръгне от
Коментари Харесай

В България не е възможен преврат, смята Томислав Дончев

В България не е вероятен прелом, който да тръгне от улицата, сподели през днешния ден по Би Ти Ви вицепремиерът Томислан Дончев. Коментарът му беше във връзка публикувани информации до медиите за готвена насилствена промяна на властта.

" Не ме е боязън от бунт, в случай че бях страхлив, нямаше да съм на този пост. Няма да можем да свършим нищо, в случай че стоим напрегнати при всяка клевета ", уточни Дончев. Той добави, че въпреки всичко сходни информации би трябвало да се ревизират.

Вицепремиерът напомни, че България има опит в промяна на властта с преврати, само че това е било доста обратно във времето. " Не си представям нещо сходно, тъй като обществото има здрави демократични инстинкти ", заключи Дончев.

В коментар за идната предизборна акция и първите удари под кръста в нея, вицепремиерът сподели, че една кална и мръсна акция може да уязви съперника, само че не може да накара хората да поддържат този, който каля и мърси. Томислав Дончев обаче посочи, че в този момент се вижда по-сложен сюжет - офанзивите идват от непряк човек, а не от претендента, който остава благ и ухилен.

Вицепремиерът изрази страдание, че ни си спомня нито една напълно цивилизована предизборна акция. " Изборите са неповторим късмет да научиш неща за себе си, които не си знаел. Това е тип изтощение. При прекаляването обаче може да има противоположен резултат, тъй като българският народ е жалостив и може да стартира да симпатизира на жертвата ", уточни още Томислав Дончев.

Той заключи, че предизвикването за ГЕРБ ще е да потвърди, че неговите претенденти заслужават доверите. " Ще бъдем реалисти, няма да се дават обещание неща, които няма да се случат ", уточни още Дончев.

Той разяснява и тематиката за прекратяването на контракта за изкупуване на ток от така наречен " американски централи " - Топлоелектрическа централа " Марица Изток 3 " и " Ей И Ес Гълъбово ". " Инвеститорът си е избил разноските. Ще поканим мениджмънта на диалози и ще стартираме договаряния. Какво ще стане, не мога да предсказвам ", уточни вицепремиерът.

В отговор на въпрос, той посочи, че съгласно мнението на наетите от страната юристи и експерти-финансисти, няма съображение да се желае наказателна клауза, тъй като вложителят е формирал и облага от експлоатирането на централите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (95)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР