В България най-влиятелните и богати хора всъщност са тези, които

...
В България най-влиятелните и богати хора всъщност са тези, които
Коментари Харесай

Цитат на деня: В България най-влиятелните и богати хора са тези, които управляват държавата

В България най-влиятелните и богати хора в действителност са тези, които ръководят страната.

Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов за ветото на президента Румен Радев върху въведената опция за финансиране на партиите от юридически лица. Позицията на НФСБ е за отменяне на президентското несъгласие. Според Симеонов в случай че се одобри едно такова несъгласие, това значи, че партиите ще бъдат лишени от опцията да бъдат финансирани по какъвто и да е метод. Тогава остава единствената опция за мудна гибел на дребните партии, сподели Симеонов. Според него никой няма да даде пари на една дребна партия и на съпротива, а на тези, които ръководят, защото ще се опасява от наказания, инспекции, репресии, и отвод от публични поръчки и концесии.

Според Сименов няма да се получи обвързване на бизнеса с партиите. " В България бизнесът е подвластен от политиците, които ръководят. В България най-влиятелните и богати хора са тези, които ръководят страната. Мисля, че на всички е ясно това. По-удобно е да се насажда другата версия, че има някакви тъмни стопански субекти, които чакат с парите да манипулират страната в коя посока? За да могат какво? Да получават поръчки. Те сега ги получават, в случай че си заплащат ", съобщи Симеонов.

Коалиционният сътрудник – Вътрешна македонска революционна организация е на противоположната позиция. Ще подкрепим ветото на президента против това партиите да се финансират от икономически субекти - не му стигна смелостта да върне и едното левче дотация, сподели заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. Според него претекстовете на ветото съвсем буквално повтарят претекстовете на Вътрешна македонска революционна организация, изложени в залата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР