В България наблюдаваме фигурата на вечния длъжник. Това се случва,

...
В България наблюдаваме фигурата на вечния длъжник. Това се случва,
Коментари Харесай

Емил Радев: Ако за 10 г. кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне

В България следим фигурата на безконечния дебитор. Това се случва, когато човек не може да си заплати отговорностите. Обикновено, когато разпродадат имуществото му, той не може да се разплати, тъй като лихвите му текат и дългът нараства. Това може да продължи в неустановен интервал от време. В една държава-членка на Европейски Съюз да не можеш да сложиш завършек на дълговото иго, това не може да продължава. В този миг на рецесия е нужно да подадем ръка на българските жители. Това съобщи евродепутатът Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) в предаването "Лице в лице " по БТВ.

„ Искаме да има завършек на задълженията на физическите лица, когато те няма по какъв начин да ги заплащат “, посочи той.

След COVID-19, дават късмет на българите да стартират на чисто без задължения

„ Сега, в случай че длъжника почине, децата му унаследяват задълженията. И в този момент съществува отминалост от 3 и 5 година съгласно законодателството. Абсолютната отминалост е механизъм, който е прочут в доста европейски страни. 10-годишната отминалост е по-справедлив вид. За това време, в случай че кредиторът не е съумял да събере дълга, значи няма по какъв начин да го вземе и той би трябвало да отпадне “, счита Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

По думите му все още задълженията към колекторите са милиарди.

„ Ако човек е дебитор не може да подпише и трудов контракт, тъй като ще му създадат запор на заплатата. Така той е заставен да стане част от сивата стопанска система. Животът в сивата стопанска система не е добър, както за длъжника, по този начин и за страната. В същото време от този механизъм не би трябвало да се възползват недобросъвестните длъжници. Трябва да се възползват единствено тези, които в действителност са изпаднали в последна потребност “, акцентира евродепутатът.

„ Твърденията за връзка с кораба БАДР са правилни само до такава степен, че аз съм ходил в Либия. Аз съм бил в ужасно доста страни по света. Това не значи, че съм забъркан в това комерсиално дело. По никакъв метод нито аз, нито адвокатската фирма ми сме били ангажирани с това дело “, катгоричен бе Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Той прикани да се види кой къде е бил зает по това дело. И добави, че България е имала да взема доста пари от Либия. Всичко можело да се наблюдава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР