В България много често се говори едно, но се прави

...
В България много често се говори едно, но се прави
Коментари Харесай

Милиардите от тол такси се оказаха мираж

В България доста постоянно се приказва едно, само че се прави друго. Така се случи и с тол системата, за която ръководещите твърдяха, че ще въдвори справедливия принцип - замърсителят и рушителят на пътища да заплаща повече. Равносметката от първата година обаче демонстрира, че притежателите на леки коли са платили двойно повече от тези на тирове и камиони, а чаканите от Бойко Борисов милиарди са мираж.

Причината за това е в отстъпчивостта на премиера пред превозвачите и Covid пандемията, стана ясно от отговора на районния министър Петя Аврамова на въпрос на депутати от Българска социалистическа партия.

Нещо повече: " толът - печатница за пари ", както я назова преди време Борисов, не съумява даже да покрие направените вложения от 180 млн. лева за построяването на системата.

За похлупак пътната организация е напът да подпише нов 5-годишен контракт с австрийската компания " Капш " за още 141 млн. лева Причината - Националното тол ръководство няма потенциал да ръководи тол системата, макар че по документи там са назначени към 900 чиновници на щат.

Двойно по-малко доходи от тол такси по отношение на винетките
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР