В България Международният ден на футбола и приятелството бе отбелязан

...
В България Международният ден на футбола и приятелството бе отбелязан
Коментари Харесай

България отбелязва Международния ден на футбола и приятелството

В България Международният ден на футбола и другарството бе маркиран с публично показване на младите посланици на плана, определени след осъществяване на развой на асортимент въз основа на откритите интернационалните критерии на Футбол за другарство, извършен взаимно с ПФК Лудогорец.

12-годишните очаквания на клуба - Симеон Шишков (защитник), Райан Иванов (полузащитник) и Теодор Обретенов (вратар), както и Анна Шишкова (млад журналист) бяха публично показани като представители на България в сегашния сезон на "Футбол за другарство ". Учениците ще се нагърбят с нелеката задача да разпространяват полезностите на "Футбол за другарство " в страната посредством серия от интензивности, ориентирани към младото потомство. През юни те ще се срещнат с децата от всички участващи страни в Мадрид, където ще обсъдят способи за разпространение на основните полезности на програмата по целия свят.

Днес младите посланици се срещнаха с Ангел Петричев, изпълнителен шеф на ПФК Лудогорец, треньори от школата и футболисти от клуба, с цел да показват правилата, полезностите и програмата на тазгодишния план. Младежите размениха скъпи препоръки с именитите спортисти и церемониално им връчиха основния знак на плана - гривната на футбола и другарството. Синият конец символизира спокойното небе над главите ни, а зеленият - футболно игрище, което да е налично за всички.

"Приветствам тази самодейност, с която децата от целия свят ще изпитат и възприемат същинския смисъл на другарството, честната игра и уважението. Беше същинско наслаждение за мен да посрещна през днешния ден Симеон, Райан, Теодор и Анна и им поисквам един паметен престой по време на финалите на "Футбол за другарство " в Мадрид! ", показа Ангел Петричев, изпълнителен шеф на ПФК Лудогорец, пред младия публицист Анна Шишкова.

Младите посланици посетиха и едно от най-големите учебни заведения в района на Разград "Васил Левски ", където се срещнаха със свои връстници и им описаха за полезностите на обществената стратегия.

"Аз имам вяра, че футболът е другарство. Нямам самообладание да участвам на финалите в Мадрид и да срещна нови другари, с които да споделям страстта от най-великата игра ", показа в първото си изявление полузащитникът Райан Иванов.

25 Април е Международният ден на футбола и другарството. Тази година той бе маркиран в учебни заведения и спортни академии допълнително от 50 страни в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР