В България липсват възможности за подкрепа на родители на юноши.

...
В България липсват възможности за подкрепа на родители на юноши.
Коментари Харесай

Вера Рангелова, УНИЦЕФ: В България липсват възможности за подкрепа на родители на юноши

В България липсват благоприятни условия за поддръжка на родители на юноши. Това съобщи в предаването „ Хоризонт до обед “ Вера Рангелова от УНИЦЕФ, която провежда изследване на родителството на юноши в България. 
„ В основата на изследването лежи разбирането, че юношеството е може би вторият по значимост важен интервал в живота на едно дете. Тогава съществуват огромни благоприятни условия за осъществяване на капацитета на детето, само че и огромни опасности за него. Една от аргументите е, че като цяло родителството е извънредно значимо за благосъстоянието на детето, само че и то наподобява, че се подценява в подтекста на другите позитиви, които са ориентирани към децата и фамилиите. Това изследване имаше за цел да откри какви са в действителност провокациите, пред които са изправени родителите на юноши в България, какви са компликациите, които стоят пред самите юноши и в каква степен националните политики са в положение да отговорят на тези потребности “.

Рангелова акцентира, че това е характерна възраст и постоянно родителите не са готови с измененията, които настъпват при децата в този интервал. По думите й родителите не припознават институциите като място, където могат да намерят поддръжка.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР