В България липсват специалисти, които да разбират F-16 напълно, смята

...
В България липсват специалисти, които да разбират F-16 напълно, смята
Коментари Харесай

Генерал смята, че нямаме специалисти, които да разбират F-16 напълно

В България липсват експерти, които да схващат F-16 изцяло, счита ръководителят на Комисията по защита военачалник Константин Попов. Точно по тази причина ще са нужни продължителни договаряния, които могат да продължат даже години, за да се реализира консенсус, по отношение на бойни качества и цена на самолета. " За задачата би трябвало да се образува екип, а нямаме кой знае какви експерти. ", съобщи в предаването " Събуди се " по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ Попов.
Той се поправи след това, като уточни, че експерти в действителност има у нас, само че те са прекомерно малко. Генерал Константин Попов уточни, че купувайки F-16 в България ще бъдат обезпечени модернизацията и развиването на Българската войска и в частност Военновъздушните сили. По думите му, " доста неща въздействат върху този избор и договорът би трябвало да бъде подписан най-малко от четирима министри ", с което да се подсигурява, че е взето най-хубавото решение.
Попов не пожела да разяснява думите на българския президент Румен Радев, който в отговор на журналистически въпрос бе декларирал, че България ще похарчи доста повече за по-малко самолети, купувайки F-16, вместо " Грипен ". Припомняме, че президентът счита също, че " това е удар по имиджа на нашите американски сътрудници, които в очите на българите печелят с политически лубизъм, а не по разпоредбите ".
Оклончив отговор уточни Константин Попов и на въпроса дали е имало напън при избора на закупуване на военен аероплан за България. " Договорът е държава- страна. Съвсем обикновено е всеки да поддържа своята страна. ", сподели Попов. Той бе безапелационен, че F-16 не е прекомерно безценен даже в дълготраен проект, като цена и " не е на-скъпия, като поддръжка ". В несъгласие на това, генералът съобщи, че в действителност не е ясно какъв брой ще коства на страната ни годишно поддържането на една такава машина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР