В България карантината бе намалена от 14 на 10 дни,

...
В България карантината бе намалена от 14 на 10 дни,
Коментари Харесай

Работодатели искат 5 дни карантина

В България карантината бе понижена от 14 на 10 дни, само че май отново е прекомерно дълга

Да бъде оптимално къс срокът на карантината на болни от Коронавирус и на контактните, оферират работодателски организации. Мотивите им - с новия вариант Омикрон инфектираните стават от ден на ден, само че заболяването се кара по-леко.

Дългата карантина не дава опция на към този момент оздравели хора с негативен PCR тест да се върнат бързо на работа.

Освен финансов проблем за страната - тя заплаща болничните, по-дългата карантина е огромен проблем и за всички производства, припомнят работодатели. При доста карантинирани служащи на основни позиции цели бизнеси би трябвало да спрат, само че всичките им закрепени разноски остават, написа.

От Асоциацията на индустриалния капитал показват, че в доста страни са понижили карантината на 5 дни и резултатът незабавно е забележим.

Още през есента на 2020 година водещият немски вирусолог Кристиан Дростен прави революционното тогава предложение изолацията на болните да се понижи от две седмици на 5 дни с аргумента, че заплахата от заразяване на близките към този момент е минала.

Така още от декември 2021 година здравните управляващи в страните, които първи бяха залети от новата вълна, позволиха на хората без или с леки признаци да се изолират единствено 5 дни. Пример дадоха Съединени американски щати, чийто фамозен основен инфекционист
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР