В България кампанията за евроизборите стартира накриво. В центъра ѝ

...
В България кампанията за евроизборите стартира накриво. В центъра ѝ
Коментари Харесай

Три измислени проблема, с които се занимава България

В България акцията за евроизборите започва изкривено. В центъра ѝ се разположиха измислени " проблеми " - за сметка на сериозните въпроси. А тези съществени въпроси са в действителност два. Първо, по какъв начин да се резервира и направи по-ефективен Европейски Съюз, който е от изгода за всичките си страни-членки (дори Англия го осъзнава и по тази причина не може да се накани в действителност да излезе). В глобализирания свят европейските страни ще се маргинализират, ще изгубят статус, в случай че не работят взаимно. Именно отслабването или даже разпадането на Европейски Съюз е директният път към тази маргинализация. Специално за България Европейски Съюз е от изключителна значимост - тъй като е освен най-същественият поръчител за нашата сигурност, само че и мотор на икономическото ни развиване. И второ, от българска позиция е належащо да си отговорим за какво не наваксваме задоволително бързо изоставането си по отношение на останалите страни-членки. И за какво даже Румъния се оправя с тази задача по-добре от нас.

Вместо тези смислени въпроси обаче, в акцията се постановат псевдо-проблеми, за които се оферират неработещи решения. А се прави, тъй като е комфортно - било за ръководещите, било за техни " патриотични " съдружници, било за неориентирана съпротива като Българска социалистическа партия.

Псевдо-проблем 1: миграцията

Всяко предизборно студио стартира с въпрос за миграцията. Като слуша, човек ще си намерения, че не можем да се разминем от мигранти. Или пък че мигрантите са някаква злина като скакалците, които опоскват културата на приелите ги страни. Истината е надалеч и от двете съждения. Първо, мигрантска вълна няма. Особено в България и в Източна Европа. Имаше известни спешни моменти към 2015-2016 година, когато Германия предложения и одобри 1 милион бежанци и мигранти, с цел да облекчи обстановката в Турция и други страни, където те се трупаха. Но тази интервенция завърши и втора сходна няма да има.

Иначе нормален миграционен напън към Европа си има и ще има заради две аргументи: Европа е доста по-богата и доста по-стара (като междинна възраст) от съседите си. (В Африка междинната възраст е към 24, а в Европа към 45 години.) Но този напън не е рецесия. В дълготраен проект даже е решение, тъй като ще разреши на Европа да компенсира демографския си недостиг. Разбира се, с рационално обмисляне и асортимент на най-квалифицираните мигранти в композиция с стратегии за опазване на културната специфичност на европейските страни. Затова има и запаси, и задоволително опит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР