В България към момента работят 3578 акушерки, което е два

...
В България към момента работят 3578 акушерки, което е два
Коментари Харесай

Акушерките у нас два пъти по-малко от необходимото


В България все още работят 3578 акушерки, което е два пъти по-малко от потребностите на здравните заведения у нас. Това оповестиха от Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

От асоциацията са решили да дават на акушерките в цялата страна безвъзмезден курс за отдалечено продължаващо образование. Всяка акушерка, с постоянно участие в БАПЗГ, ще може да си избере курс и да получи кредитни точки за него.

БАПЗГ предлага 12 курса, измежду които "Профилактика на рака на маточната шийка - роля на акушерката ", "Промоция на здраве. Здравно обучение ", "Конфликти в опазването на здравето ", "Разпознаване признаците на принуждение ", "Оценка на качеството на здравните услуги - подходи, способи и техники ", "Управление на човешките запаси в здравните грижи " и други

Желаещите да се възползват би трябвало да се записват за определения курс, в интервала 1-14 февруари, в това число.Курсистите ще имат опция да усвоят образователния материал в границите на две седмици, като в края на курса би трябвало да попълнят изпитен тест.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР