В България, където бизнесът за 30 години укрепна и има

...
В България, където бизнесът за 30 години укрепна и има
Коментари Харесай

Михаил Миков сваля маските: Дедо Еконтий си купи мястото. Времето за възраждане на БСП приключи

В България, където бизнесът за 30 години укрепна и има мощни групи, назоваваме ги олигарси, които желаят към този момент директно присъединяване във властта. Виждате „Продължаваме смяната “ – техният министър на превоза безусловно си купи позицията, с цел да взе участие във властта.

Така някогашният ръководител на Народното събрание Михаил Миков разяснява пред „Труд“ настоящата политическа обстановка у нас, отговаряйки на безконечния български въпрос, дали, в случай че политиката се деполилитизира, тогава не се ли инкасират посредством нея корпоративни ползи.

Според Миков, днешният диалог за евроатлантическа коалиция и опълчването й на евроазиатска е неуместен. „Това са външни за българския жител ползи, а не неговите ползи за всекидневието и бъдещето му“, показва още той.

„Когато се прегръщаш със свои отявлени съперници, дори гробокопачи, чието битие се осмисля само от антикомунизма, от русофобията, все от неща, които твоите гласоподаватели не могат да одобряват, тогава ти си жертван на омерзение от тях. Това се случва и с БСП“, посече Миков присъединяване на Българска социалистическа партия в четворната коалиция, ръководена от Кирил Петков.

„БСП още на предните избори изпадна в зоната на второстепенните играчи в политиката на България, което е абсурд. Голямото болшинство от българските жители имат ползи в ляво, а партията, която имаше претенцията да съставлява тези ползи, изпадна от тяхното доверие. Но това е естествено, предвид на държанието на управлението в последните няколко години “, удали той по Корнелия Нинова.

„Ако диверсификация значи спиране на доставките от „ Газпром Експорт “, за какво германците, италианците, гърците не престават да не схващат по този метод думата „ диверсификация“? Или скандалният опит за кражба на българската енергетика от „Джемкорп“? Фактите са обстоятелства – Българска социалистическа партия с Корнелия Нинова и министрите участваха в едно ръководство, което направи тези пакости в енергетиката. Къде в този момент, в навечерието на отоплителния сезон, са евтините дърва за огрев, които се обещаваха от сърце от Нинова на жителите? Сега ортаците на Нинова от ръководството ни плашат, че нямало да се къпят, а управлението на партията отново ли ще се прегръща с ТЯХ? Тези пакости бяха подкрепяни от самото начало от народните представители на Българска социалистическа партия, Изпълнителното бюро и Националния съвет на партията “, разяснява още експарламентарният началник.

„Мисля, че времето за възобновление на Българска социалистическа партия завърши, изключително с присъединяване в последното ръководство. Българска социалистическа партия с изключение на, че загуби политическата си еднаквост, в последните години понесе и тежки организационни провали на структурите. Вътрешните противодействия, търсенето на враговете с партиен билет са борби, които обезсмислят съществуването на огромна група хора дружно. И от ден на ден социалисти, които въпреки и официално членуват в Българска социалистическа партия, поглеждат на открито, поглеждат към образуване на нов, ляв политически индивид. През 2016 година „ БСП-Лява България“ се състоеше от 13 партии, а през днешния ден в обединението са 2-3 партии, на които никой не може да си спомни имената“, приключва разбора си Михаил Миков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР