„В България има забрана за ползването на мобилни телефони в

...
„В България има забрана за ползването на мобилни телефони в
Коментари Харесай

Директор за телефоните в час: В България не се изпълняват законите

„ В България има възбрана за използването на мобилни телефони в час. Там е работата, че в България не се извършват законите. И повода са не толкоз децата, колкото техните родители”, съобщи в „ Здравей, България” по NOVA Асен Александров, шеф на 51-во СУ в София.

Така той разяснява въвеждането на забрани за потребление на мобилни телефони от децата в учебните заведения във Франция и Гърция.

Американски медии: Българче се самоуби поради играта „ Син кит “

Ужасяваща игра оставя мъртви деца

Без телефон или без душ - доста хора избират второто

„ Родителите на децата от първи до четвърти клас безусловно прекаляват. Те се обаждат по 5, по 6, по 10 пъти по време на образователните занятия, с което пречат на образователния процес”, уточни Александров.

Няма по какъв начин телефоните да се събират на входа преди началото на образователните занятия. Не е допустимо чисто механически ”, акцентира шефът.

Той разясни, че в 51-во учебно заведение родителите на децата от всяка паралелка се схващат за общи правила.

Когато обаче някои свръхзагрижени майки желаят да чуват детето си безусловно на всеки половин час, това пречи повече на детето и доста на образователния развой ”, акцентира Александров.

„ Ние във всяко кътче на учебното заведение имаме Wi-Fi мрежа, която е доста по-силна, в сравнение с да вземем за пример в министерство на образованието. Много го употребяват в час. Новите учебници са качени онлайн”, разясни шефът.

„ Аз съм родител от милеалните генерации, тъй че за мен е безусловно обикновено. Моята щерка, която е на 17 години сега, имаше смарт телефон в доста ранна възраст”, уточни от своя страна психологът Ина Антонова. „ Аз постоянно съм държала да имам някакъв контакт с детето си. Никога не съм толерирала отнемането на телефона ѝ. Но постоянно сме опитвали да водим диалози за това, че телефонът не е движимост, с която би трябвало да си запълваш пространството и времето”.

За мен персонално учебното заведение като педагог не е задоволително властническо и оттова идва казусът в контакта не сред родители и учители, а сред деца и учители ”, счита Антонова.

„ Виждате какво пренебрежение се насажда към тези педагози, които в последна сметка не знам до каква степен са задоволени от професионалното си занятие и възнаграждение. Но те си разрешават да разясняват с децата това, че не се са изцяло добре платени, че работят при неприятни условия. Това не може да задържи вниманието на едно дете, надлежно то бяга в неговата реалност. За това са обществените мрежи, там където възрастово то може да се реализира”, уточни психологът.

Ние живеем в друго динамично време. Едно време не сме виждали родители си толкоз рядко, колкото нашите деца ни виждат . И разпадналите се бракове са причина децата да нямат добър контакт с родителите си. Когато са отглеждани от един родител, той е непрекъснато в някаква битка за оцеляване. В последна сметка единственият контакт, който имаме бърз и елементарен, е с телефоните или със съответните устройства, с които можем да проверим къде е детето и дали е в безопасност”, сподели Антонова.

„ Проблемът не е в това, по какъв начин децата употребяват мобилните устройства, а че родителите не са осведомени с нищо, което децата правят”, счита психологът. „ Не е мъчно да имаш информация, достъп до обществените профили на детето си и да наблюдаваш какво се случва с него във всеки един момент”.

Според Антонова вместо да се лишават телефоните, би трябвало да се образоват и родителите, и децата по какъв начин да употребяват устройствата.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР