В България има тотално нежелание да има единен регистър на

...
В България има тотално нежелание да има единен регистър на
Коментари Харесай

Цацаров: Никой не иска единен регистър на използваните СРС-та, аз съм за

В България има тотално отвращение да има обединен указател на употребяваните СРС. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров.

„ От моя страна има предпочитание. Аз на всички места съм предложил съществуването още като арбитър на подобен указател ", сподели Цацаров. На въпроса кой би трябвало да го направи той съобщи: Изменения в Закона за СРС. „ Има ли спънка този указател да бъде не в Министерство на вътрешните работи, не в прокуратурата, а в контролния орган Бюрото? Няма, сподели той. Вчера стана ясно, че основният прокурор Сотир Цацаров предлага чуване на Бюрото за надзор на СРС, ДАНС и ДАТО. Дни преди този момент пък Бойко Рашков изиска самостоятелна от основния прокурор комисия да проверява СРС-ата. В медиите и в ред свои медийни изяви господин Рашков хвърли доста тежки обвинявания. Те би трябвало да получат отговор. Аз не мисля, че отговорът на тези тежки обвинявания би трябвало да бъде даден в стила на господин Рашков, сподели през днешния ден основният прокурор.

Той съобщи, че няма никакво желание да влиза в персонален дебат с Рашков. „ Но каквото и да споделя той го споделя институционално, най-сетне, най-вероятно в Народно събрание ще би трябвало да приказваме с документи. Тук мисля, че не е мощната му страна ", съобщи основният прокурор. „ Мисля, че в писмото си до Народно събрание аз съм споделил кои са двете движещи сили на това, което случва - едното са персоналните упоритости на господин Рашков ", съобщи Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР