В България има отлични условия за развитие на бизнеса. Неслучайно

...
В България има отлични условия за развитие на бизнеса. Неслучайно
Коментари Харесай

У нас биха инвестирали отново 88% от немските фирми, изтъкна Борисов

В България има отлични условия за развиване на бизнеса. Неслучайно съгласно изследванията 88% от немските компании дават отговор позитивно на въпроса дали още веднъж биха вложили у нас. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на среща с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и Източната комисия на немската стопанска система.

На диалога с министър-председателя в Министерския съвет участваха представители на огромни немски компании, които желаят да развиват и уголемяват своя бизнес в България. Перспектива за бъдещи вложения е ползата, проявяван от немски компании към сферата на транспортна инфраструктура, енергетика и енергийна успеваемост, ръководство на води и боклуци, машиностроене, произвеждане на автомобилни елементи и елементи, електроника и електротехника, хранително-вкусова индустрия, стана ясно на срещата.

Участниците във форума приветстваха персоналната ангажираност на Борисов за нарастването на немските вложения в България.

"Развитието на нашите връзки е извънредно положително ", акцентира Януш Кулик, представител на работната група за Югоизточна Европа при Германската източна бизнес асоциация.

"Германия остава водещ външнотърговски сътрудник на България. За интервала януари – август 2019 година износът ни за Германия е в размер на 2,876 милиарда евро и бележи растеж от 1.3% по отношение на същия интервал на 2018 година България е една от дребното страни по света, които може да се похвалят, че имат позитивно комерсиално салдо с Германия ", уточни министър председателят и акцентира, че през 2018 година стокообменът сред двете страни е достигнал до рекордните 8153 млн. евро и се чака тази година да бъде над 9 милиарда евро.

Министър-председателят посочи, че за 2018 година директните задгранични вложения от Германия възлизат на 105,4 млн. евро. Около 30% от 100-те най-големи вложители в България са немски или с немско присъединяване. Също по този начин Германия е водещ туристически сътрудник на България измежду страните от Европейски Съюз и е един от най-важните пазари за българския туристически артикул. За 2018 година Страната ни е посетена от над 850 хиляди немски туристи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР