В България има отлични професионалисти в полицията, а разкриването на

...
В България има отлични професионалисти в полицията, а разкриването на
Коментари Харесай

Директорът на Европол също похвали българските власти за разкриването на убийството на Виктория

В България има отлични експерти в полицията, а разкриването на убийството на 30-годишната журналистка Виктория Маринова е доказателство, че страната ви поставя старания за справяне с криминалата престъпност.

Това съобщи в изявление за Канал 3 шефът на Европол – Катрин де Бол. Тя е хазаин на огромна конференция на Европол в Хага за борбата с тероризма и даде висока оценка за работата на полицията и прокуратурата в България. "Полицейските служби в България и всички тези, които бяха ангажирани с разкриването на убийството, са в в непрекъснат и пряк контакт с нас. Бяхме в подготвеност да помогнем с всичко - и с мобилен офис и с друга логистична и експертна помощ, само че българската полиция се оправи ", сподели де Бол.

"Не мога да дам елементи по следствието, несъмнено, само че познавам доста хора в българската полиция, които са чудесни експерти и хвърлят доста старания в битката с престъпните закононарушения, намират нови пътища за оправянето с тях, с което могат даже в някои връзки да са образец за нас ", добави още първият човек в Европол.

Белгийката Катрин де Бол е първата жена изпълнителен шеф на европейската работа за битка с престъпността. Преди това тя е била шеф на белгийската федерална полиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР