В България има около 1500 регистрирани казана и около 5-6000

...
В България има около 1500 регистрирани казана и около 5-6000
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Около 5-6000 незаконни казана за ракия не се проверяват


В България има към 1500 регистрирани казана и към 5-6000 противозаконни, против които не се подхващат никакви ограничения, тъй като не са прекомерно забавни като места за инспекции на Агенция "Митници" и Национална агенция за приходите.

Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът по икономическа и демографска политика Валери Симеонов, който през вчерашния ден одобри в Министерския съвет Сдружение "Българска домашна ракия". На нея той сподели, че са сложени въпросите за продължаващото безметежно битие на сив бранш.

„ Това са едни казани, за които всеки селски и градски кмет знае, само че не подхваща нищо. Мащабен сив бранш, който основава неравенство и подбива работата на тези,които си заплащат налози и акцизи и основава съществени обороти в с огромните производители монополисти “, съобщи Симеонов.

Според него противозаконните купуват мек и топъл алкохол от огромните производители и с него вършат същото, което и огромните - реплика на ракия. По тази метод огромните производители, които по традиция не създават ракия, продават алкохол на дребните, които са сиви, нямат касов уред, не заплащат никакъв данък и съумяват да предложат на пазара една евтина напитка, която не е ракия.

Той сподели, че методът да се ограничи е елементарен, както всяко нещо. Ако би трябвало, ще ревизира кмет по кмет.

Симеонов разяснява и случая с разкриване на нова тоалетна на граничния пункт „ Калотина “. „ Не мисля, че е срамно да осигуриш водоснабдяване и канализационно отклоняване. Ако би трябвало, ще се занимаваме с казани. Не се срамя от инспекциите през лятото, тъй като те вкараха сред 300-400 млн. лева повече за 2017 от 2016 година в бюджета. Ако някой различен е вкарал такива суми, дано да се срами, аз не се срамя “, сподели той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР