В България има модел на системна корупция и докато не

...
В България има модел на системна корупция и докато не
Коментари Харесай

Христо Иванов: В България има модел на системна корупция


В България има модел на систематична корупция и до момента в който не го отстраняваме, няма да можем да затворим всички порти, през които нахлува това въздействие и тази наша накърнимост. Това съобщи съпредседателят на „ “ от

„ България е изправена пред голям брой рецесии, само че има три, които от наша позиция са фундаментални. На първо място, това е голямата геополитическа спазъм, която се случва с нас. Нейната остра фаза стартира с експанзията на Путин против Украйна, само че тази експанзия не е двустранен въпрос. Тя е най-острата част от прекосяване на предел към нова ера, в която острото опълчване на интернационалната сцена стартира да има все по-голяма роля в интернационалните връзки “, добави той.

По думите на Иванов експанзията на Путин в Украйна е опит за пренаписване на разпоредбите, по които се открива и действа интернационалната сцена. Не може да си затваряме очите за тази война и нова ера.

„ На второ място - политическата рецесия. След поредна вълна на големи всеобщи митинги, България не може да образува трайно и устойчиво ръководство месеци наред. Това е четвърти парламент за 18 месеца. Напът сме да отидем към последващи избори. Фундаменталана причина е казусът с корупцията “, сподели Иванов.

Според него без да се реформира прокуратурата и правораздаването няма да можем да решим политическата рецесия.

„ На трето място - комплексът от големите стопански провокации, пред които сме изправени. Те са разследване и от политически проблем, и от корупцията, и от съветската експанзия. Тя е повода за инфлацията и енергийната рецесия “, добави Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР