В България има много чудотворни места, на които се случват

...
В България има много чудотворни места, на които се случват
Коментари Харесай

Паднал ангел лекува хора, отписани от лекарите

В България има доста чудотворни места, на които се случват необясними неща, като могат да бъдат класифицирани като чудеса. Обикновено тези места са обгърнати в митове и легенди, само че е реалност, че те оказват помощ на хората. Днес ще ви представим още едно такова място. Става дума за кърджалийското село Резбарци. Там са положени мощи на светец, които оказват помощ на редица хора, на които даже лекарите не са съумели да оказват помощ. Според локалните мюсюлмански митове на това място паднал исполин. Според други митове това в действителност е гробът на патриарх Евтимий, тъй като са открити духовнически атрибути в гроба.

Така или другояче хората там имат вяра, че този „ паднал ангел “, както го назовават, оказва помощ на всеки, който се нуждае от помощ. Същото твърди и една баба, която живее в района.

Тя споделя, че когато била дребна, в село Резбарци почнали да се заселват хора от Беломорска Тракия.

Тя ги разказва като „ забравени и от Бога “. Но откогато се заселили в местността на този паднал ангел, те бързо съумели да се съвземат и да изградят добър живот за себе си. В момента на гроба вървят главно хора от Северна България, които се нуждаят от излекуване.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР