В България има много чудотворни места, на които се случват

...
В България има много чудотворни места, на които се случват
Коментари Харесай

На това място паднал ангел лекува хора, отписани от лекарите

В България има доста чудотворни места, на които се случват необясними неща, като могат да бъдат класифицирани като чудеса. Обикновено тези места са обгърнати в митове и легенди, само че е реалност, че те оказват помощ на хората. Днес ще ви представим още едно такова място. Става дума за кърджалийското село Резбарци. Там са положени мощи на светец, които оказват помощ на редица хора, на които даже лекарите не са съумели да оказват помощ. Според локалните мюсюлмански митове на това място паднал исполин. Според други митове това в действителност е гробът на патриарх Евтимий, тъй като са открити духовнически атрибути в гроба. Така или другояче хората там имат вяра, че този „ паднал ангел “, както го назовават, оказва помощ на всеки, който се нуждае от помощ. Същото твърди и една баба, която живее в района.

ТЯ РАЗКАЗВА, ЧЕ КОГАТО БИЛА МАЛКА, В СЕЛО РЕЗБАРЦИ ЗАПОЧНАЛИ ДА съдебна експертиза ЗАСЕЛВАТ ХОРА ОТ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ.
Тя ги разказва като „ забравени и от Бога “. Но откогато се заселили в местността на този паднал ангел, те бързо съумели да се съвземат и да изградят добър живот за себе си. В момента на гроба вървят главно хора от Северна България, които се нуждаят от излекуване.
КАК ДА СТИГНЕМ ДО СЕЛО РЕЗБАРЦИ И ПАРАКЛИСА „ СВЕТИ СПАС “?
Резбарци е село в община Кърджали. Намира се единствено на 4 км. от центъра на град Кърджали и през последните години се е обособило като един от неговите квартали. Отстои на 32 км източно от град Ардино, на 14 км северно от град Момчилград, на 252 км югозападно от град Бургас и на 250 км югоизточно от столицата София.

Село Резбарци се разполага в полите на Източните Родопи, сред язовирите по поречието на река Арда – язовир “Кърджали ” и язовир “Студен бунар ”. Надморската височина на село Резбарци е 281 метра. Лятото тук е топло и горещо, а зимата – мека и краткотрайна. Селото разполага с постоянен автобусен превоз от и до разнообразни елементи на град Кърджали. Населението му наброява 696 души според преброяването през м. февруари 2011 година. Селото е електрифицирано, водоснабдено и с построени съобщителни мрежи. Има кметство, дежурен полицейски контрольор, общопрактикуващ доктор, православен храм и разнообразни търговски обекти. В непосредствена непосредственост се намира единствената в региона Професионална гимназия по селско и горско стопанство – гр. Кърджали. В общинския център Кърджали има образователни и болнични заведения.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР