В България има корупция. Дори една институция да работи брилянтно,

...
В България има корупция. Дори една институция да работи брилянтно,
Коментари Харесай

Дончев: Напрежение има, но всяко решение би било грешно

" В България има корупция. Дори една институция да работи брилянтно, в случай че тя не е облечена в доверието на жителите, е обект на субективно проучване ", разяснява вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев в сряда пред бТВ на фона на продължаващите 77-ми ден антикорупционни митинги.

Той призна, че напрежение има - и то освен политическо, а и публично. От думите му се разбра, че не вижда излаз:

Изкуството на политиката е в намирането на някаква обща посока. В момента обществото е разединено. Едни българи са изправени против други българи, което прави в тази конюнктура всяко политическо решение неверно – все някой ще е отчаян. Това му е неприятното в такива обстановки, сподели Томислав Дончев.

" Нещата не би трябвало да се трансформират в това като че ли управляваме напук. Престоят сега в Министерския съвет коства политически вреди – ерозира поддръжката и за ГЕРБ, и за огромна част от политически персоните в кабинет. Не може главната цел на едно държавно управление да е да оцелява. То би трябвало да си прави работата. Да оцелява не може да му е цел ", продължи той и за следващ път повтори, че Борисов към този момент два пъти е подавал оставка, а сега има няколко месеца до постоянните избори.

" Не знам дали едно преходно експертно държавно управление би свалило напрежението ", разяснява Дончев. " Най-тежкият въпрос е обвързван с отговорността. Кой ще поддържа това държавно управление и кой ще носи отговорността ", запита риторично той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР