В България има клетки на терористични организации. Това мнение изказа

...
В България има клетки на терористични организации. Това мнение изказа
Коментари Харесай

Мажд Алгафари скандално: Охранителни фирми в България обучават главорези от чужбина

В България има кафези на терористични организации. Това мнение изрече пред БНР журналистът и преводач Мажд Алгафари. В България има компании, които се занимават с охранителна активност и образование на охранители. Под това прикритие те образоват и бойци от чужбина. Идват, образоват ги тук и по-късно отпътуват или за Европа, или за Арабския свят. И службите го знаят, само че просто нищо не могат да създадат, тъй като тези, които обитават тук и се образоват, са постоянни жители, съобщи Алгафари.

По мотив хванатия в страната ни мароканец, търсен от Интерпол за тероризъм, журналистът разяснява: " Ние хванахме този, а другите? Не е единствено той единствен, който е влезнал и е част от терористични групировки, било то ИДИЛ или някоя друга, и траял към Западна Европа. Когато се хване емигрант, той отива в лагера и показва документите си, които подлежат на инспекция. Но в случай че няма документи, той може да каже, че е всеки, а от Интерпол търсят лицето Х и в никакъв случай няма да го открият, акцентира Алгафари.

По думите му, в случай че арестуваният мароканец не беше дал документите си, можеше да каже, че е всеки и в никакъв случай нямаше да се разбере, че Интерпол търси тъкмо него ". Журналистът попита: " Как по този начин записваме и продължаваме да записваме хора, които влизат незаконно на територията на Европейски Съюз с имена, посочени от тях, и поданство и всичко? Докато не се откри изрично самоличността на обещано лице, това лице не би трябвало да излиза от затворения вид лагер. Това е проблем, който се задълбочава с всеки минал ден ".

Алгафари акцентира, че е изменен каналът за трафик: " Преди година главният канал беше Турция – България – Сърбия. Сега каналът е Турция – България – Гърция и след това или Македония, или Албания. Каналите си вървят ". Журналистът уточни и различен проблем: " Министерство на външните работи преди няколко месеца издаде промени в преводите и легализациите на документи. Вече документите, които идват от чужбина, като се преведат, преводачът си заверява подписа при нотариус и край – достоверността на документа към този момент не се ревизира.

Един от документите в мароканеца – някакво уверение за фамилно състояние, родствени връзки, което е подправено – този път сме го хванали, че е подправено. Но в случай че този човек беше пристигнал в България и го беше дал на преводач да го преведе, той щеше да си завери подписа при нотариус и той ще отиде с този документ в общината или на друго място и ще го записват. Това би трябвало да се промени в Наредбата за преводите и легализациите – документите, идващи от чужбина да не минават през консулския отдел – това е най-голямата неточност, която може да се направи по отношение на националната сигурност на страната ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР