В България има истински сериозен промишлен капацитет, пълна мобилност и

...
В България има истински сериозен промишлен капацитет, пълна мобилност и
Коментари Харесай

Бизнесът с нелегални цигари процъфтявал у нас, изнасяме го и в чужбина

В България има същински сериозен индустриален потенциал, цялостна подвижност и цялостна самостоятелност на работата при производството на незаконни цигари. В Унгария, Испания, Полша и Гърция са разрушени заводи за произвеждане на незаконни цигари по информация на Министерство на вътрешните работи.

Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на незаконното производството и разпространяването на цигари по време на съвещание на парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата.

В България има съвременни машини, цели поточни линии, които могат да бъдат преместени без особени проблеми от един град в различен, или в друга страна, съобщи той. Има и цялостна самостоятелност на производството, то е от закрит вид, изясни основният прокурор и акцентира: по никакъв метод не може да се разбере, че в пространствата се реализира промишлена активност.

Разкритата фабрика в Карнобат е оборудвана с два съвременни дизелови генератора. Единият е открит в помещението, другият извън. Те подсигуряват непрекъсната работа на фабриката, разяснява основният прокурор. В Тутракан халетата са някогашни консервни заводи, в Горна Оряховица - цяла поточна линия, в Калугерово - машина за произвеждане на тютюн, а в Сапарева Баня - поточна линия за произвеждане и пакетиране на цигари.

Във фабриките има сериозна защита и наблюдаване, посочи Цацаров. В две от тях служащите са непознати жители от някогашни социалистически републики. Живеят изолирано във фабриките, означи той.

Във връзка с разкритите в чужбина заводи основният прокурор сподели, че машините в тях са от български производители, превозени към Унгария. Във фабриките работят български служащи и експерти, съобщи основният прокурор. В Унгария са арестувани 12 души, 10 от тях са българските жители. Сотир Цацаров посочи, че и суровините, и материалите за произвеждане на незаконните цигари произлизат от България. Всичко това основният прокурор разкри въз основа на информация от ГДБОП.

Вчера министър председателят Бойко Борисов съобщи, че през последните няколко години страната ни е взела участие и подкрепила разкриването на 16 незаконни заводи за цигари в Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР