В България има и специалисти, и оборудване за извършването на

...
В България има и специалисти, и оборудване за извършването на
Коментари Харесай

Според специалист в България може да се извършва трансплантация на матка

В България има и експерти, и съоръжение за осъществяването на трансплантация на матка. Това разяснява акушер-гинекологът от болница “Надежда “ доктор Георги Стаменов в сряда пред БНР във връзка предлагането на здравното министерство този способ да бъде позволен у нас.

В Швеция, Съединените щати, Бразилия и Испания от няколко години се реализира трансплантация на матка, с цел да могат дами с репродуктивни проблеми да осъществят фантазията си да имат дете.

“Това е опция за дамите, които са изгубили или които са родени без матки, или чиято матка е унищожена по някакви аргументи, да станат майки и да износят сполучлива бременност. Нещо, което допреди няколко години се смяташе за химера и за немислимо, към този момент е осъществимо “, разяснява той.

Когато една жена е родила и не възнамерява да има други деца може да стане донор.

“За донора това е една елементарна хистеректомия. Остава същият нейният живот. Емоционално може би животът ѝ ще стане по-хубав, тъй като ще е съумяла да подари на някого част от себе си, с цел да реализира репродуктивните си благоприятни условия. Иначе чисто медицински видяно, една матка при кървене, при миоми се маха. Операцията за донора е почти същата, както при отстраняването на матката, рисковете са почти са едни и същи “, съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР