В България има голям потенциал за емиратски инвестиции в сектори,

...
В България има голям потенциал за емиратски инвестиции в сектори,
Коментари Харесай

Борисов кани ОАЕ да инвестират в транспорта, земеделието, енергетиката ни

В България има огромен капацитет за емиратски вложения в браншове, които биха провокирали интереса на компании от ОАЕ. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при срещата си с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян . Срещата бе в Обединените арабски емирства.

Като образец за браншове, където биха могли да влагат ОАЕ Борисов загатна високите технологии, превоза, земеделието, хранително-вкусовата индустрия, енергетиката, туризма. " Очакваме съответни стъпки от емиратска страна в областта на икономическото съдействие и увеличението на стокообмена ", съобщи министър председателят Борисов.
 Премиерът е на двудневно посещаване в ОАЕ
Премиерът е на двудневно посещаване в ОАЕ

ОАЕ е на 37-мо място по мярка на директните вложения у нас

По думите му отлична опция за продължение на положителните контакти и активизиране на съдействието в икономическата сфера би било осъществяване на първа сесия на Смесената икономическа комисия . Премиерът Борисов удостовери също по този начин присъединяване на България в Световното универсално ревю EXPO 2020 в Дубай.

По време на диалога министър председателят Борисов изрази удовлетворение от активизирането на двустранните връзки в следствие от основаното политическо доверие и общо предпочитание за задълбочаване на съдействието.

" Нашите две страни играят значима роля в своите райони . Имаме сходни визии и позиции по голям брой интернационалните въпроси. Заинтересовани сме да развиваме съдействие в областите от съвместен интерес заради геополитическата значимост и взаимосвързаност на нашите райони ", сподели Борисов.

Според него откриването взаимно на п осолства в София и Абу Даби към този момент дава позитивни резултати и основава условия за доста улеснение на двустранния разговор и търговско-икономическото съдействие.
 България обменя правосъден опит с ОАЕ
България обменя правосъден опит с ОАЕ

Сътрудничим си за противопоставяне на тероризма и престъпността

По време на диалога Борисов подчертава върху съдействието в областта на вътрешните работи , битката против проведената престъпност и тероризма. " След последните ни диалози през октомври 2018г. политическите развития в света и района удостоверяват смисъла на обмена на профилиран опит и информация за противопоставяне на всички опасности и закани, произлизащи от радикални и екстремистки организации и идеологии ", посочи българският министър председател.

В рамките на диалога министър-председателят Бойко Борисов възобнови поканата към шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян да посети в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР