В България или в Турция? Днес се провежда заседание на

...
В България или в Турция? Днес се провежда заседание на
Коментари Харесай

Завод в България или Турция? Днес се очаква решението на Фолксваген

В България или в Турция? Днес се организира съвещание на Управителния съвет на Фолксваген, на което се чака да бъде взето решение къде ще се построява новият цех на концерна. Ето какво показа говорителка на " Фолксваген " пред " Дойче Веле ":

„ Все още е в ход развой с отворен край. През последните месеци проверихме разнообразни благоприятни условия за мястото, където ще бъде построен нашият нов цех. Има и стеснен асортимент на претенденти. След проучвателната фаза идва ред на етапа на договарянията с тези претенденти. Ще оповестим решението, когато му пристигна времето ".

Преди две седмици немският " Ханделсблат " написа, че новият цех на Фолксваген най-вероятно ще е в Турция. Предварителното решение към този момент било взето, а водеща роля играел фактът, че държавното управление в Анкара явно е готово да се включи във финансирането с няколкостотин милиона. " С сходни примамливи оферти Турция може елементарно да отвърна офертите от България ", разяснява " Ханделсблат ".

В същото време уеб сайтът finanzen.net написа, че България продължава да води пред Турция в конкуренцията за инвестицията на Фолксваген: " На първо място в листата с любимците стои България, следвана от Турция ". Вече текат интензивни диалози за покупката на терен наоколо до София, написа още изданието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР