В България хората се вдигнаха на бунт срещу автократичния управленски

...
В България хората се вдигнаха на бунт срещу автократичния управленски
Коментари Харесай

Шпигел: Българите въстанаха срещу Батман

В България хората се подвигнаха на протест против автократичния управнически жанр на министър-председателя Бойко Борисов. Те не могат да разчитат на поддръжката на Европейски Съюз, написа немското списание " Шпигел " в следващ материал за обстановката у нас, озаглавен " Въстание против Батман ".

Българите стачкуват против политическата си класа към този момент над 100 дни. Това са най-крупните демонстрации в новата история на страната, отбелязва изданието, описвайки България като една от най-корумпираните страни в Европейски Съюз, която е на последно място и по медийна независимост. Хората имат възприятието, че демокрацията е единствено симулативност, че управляващите не служат на народа, а инструмент за подтисничество – както при комунизма, написа създателят, който цитира и стопански данни за България.

По-нататък се отбелязва, че Борисов е един от основните виновници за бедственото състояние. С дребни спирания той управлява страната от 2009 година насам. Той не е жарък националист като Ярослав Качински в Полша, нито пък гръмък съперник на демократичната народна власт като Виктор Орбан в Унгария. Неговата консервативна партия ГЕРБ, сходно на ХДС, е почитан член на ЕНП. Борисов е човек на подмолните покупко-продажби, който се спогажда с олигарси, слага под напън съперници и съратници, раздава значимите постове на свои послушници и прикрива презрението си против демокрацията и човешките права зад една грубовата простонародност, написа сп. " Шпигел ", представено от Дойче веле.

Противниците на системата не отиват зад решетките, тях просто ги сплашват

Изданието напомня случая със притежателя на " Хиполенд " Мариан Колев след присъединяване на сина му в митингите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР