В България годишно се раждат около сто деца със Синдром

...
В България годишно се раждат около сто деца със Синдром
Коментари Харесай

Несломим дух: Момчето с Даун, което тренира стрийт фитнес

В България годишно се раждат към 100 деца със Синдром на Даун. 21-вата хромозома допълнително, или аномалията, с която се раждат, се демонстрира на 1 от 700 новородени бебета.

Съществуват разнообразни легенди, насадени в нашето общество, що се отнася до децата с Даун. Един от тях е, че те по-трудно схващат и възприемат неща от околния свят.

Има места и герои обаче, които опровергават тази доктрина. Пламен Грозданов се ражда със Синдром на Даун, а преди 8 години остава без майка. Едно от обичаните му неща е спортът. Преди две години се среща с Мартин Насонов на уличната площадка за фитнес и там открива един същински другар.

Пламен стартира всеки ден да идва на стрийт площадката, а Мартин е неразделно до него, като дружно с другите момчета му оказват помощ да стане все по-добър в това, което прави.

" Всички му оказваме помощ да стане по-добър, той съумява да мотирива и мен, тъй като е доста твърдоглав и не се стопира, без значение какъв брой е мъчно ", споделя Мартин пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Освен че тренира стрийт фитнес, Пламен върви още на плуване и спортна гимнастика при Йордан Йовчев. И по този начин, с непримиримост против живот, орис, наречете го, както желаете, се оказва, че с правилен другар зад тила границите са само в личните ни мозъци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР