В България едва 4% от хората спортуват активно, което е

...
В България едва 4% от хората спортуват активно, което е
Коментари Харесай

Само 4% от българите спортуват, в Европа – над 25%

В България едвам 4% от хората спортуват интензивно, което е прекомерно малко спрямо другите страни в Европейския съюз, където са към 30%, демонстрират данните на Евростат. В другите страни популацията има построени спортни привички и постоянно посещава фитнес залите. В такава „ враждебна “ към спорта среда, построяването на верига от фитнес клубове е начинание с огромна степен на риск. Защото то евентуално би имало условен триумф без опция за динамично развиване. Бизнес моделът на веригата Pulse Fitness & SPA обаче промения вечно в България това разбиране, като освен се превърща в един от най-бързо разрастващите се марки в тази област, само че и съумява да построи измежду своите клиенти стабилно отношение към спорта и здравословния метод на живот. Безспорно компанията е водач в предлагането на нововъведения, които ще задоволят и най-смелите упования на клиента.

„ Идеята за основаването на Pulse Fitness & SPA се базира на задълбочено изследване на водещи международни фитнес вериги. Исках клинетите ни да се радват на по-добро качество от това, което биха получили в чужбина. Основната ни цел е да им предложим прекарване поради, което те още веднъж да желаят да дойдат, а не просто час или два фитнес извършения и занимания “, споделя предприемачът Паскал Дойчев, който е основател на веригата клубове Pulse Fitness & SPA. Първият обект отваря порти през 2012 година Днес те са общо 10 – в София, Пловдив, Банско и Свети Влас. „ Стремим се да осигурим неповторимо прекарване на нашите клиенти, за които това да се трансформира в метод на живот. Те знаят, че при нас ще намерят съвременни, занимателни, разнообразни и разнородни благоприятни условия за тренировки и релаксация. Стараем се да съвместим ефирния, необятен и футуристичен дизайн с уют “, акцентира Дойчев, който подчертава върху извънредното обслужване съчетано с опитни терньори и специлисти. Клубовете от веригата по този начин са построени, че дават опция за самостоятелни и групови тренировки. Достатъчно са просторни, с цел да запазят задоволително пространство за тези клиенти, за които това е персонално време за уединение и размисъл, само че обезпечават благоприятни условия и за хора, предпочитащи да спортуват в компания.
Само за последните две години клубните членове на Pulse Fitness & SPA са нарастнали с близо 30%, като броят им към този момент надвишава 25 000 постоянни гости. През миналата година са открити два нови обекта - на ул. Околовръстен път 214 в София Ринг Мол и на ул. Околовръстен път 251 А, в ж.к. Младост, до Бизнес Парка. През 2020 година е планувано откриването на още два обекта – Pulse Fitness & Spa Arena на бул. Цариградско шосе (бившата постройка на Орифлейм) и Pulse Fitness Mall Sofia на бул. Ал. Стамболийски. Така мениджмънтът на веригата извършва своя проект за разполагане на клубовете във основни местоположения в града. Достъпът е извънредно значимо преимущество в динамичното всекидневие. „ Колкото и амбициозно да звучи, ние непрекъснато се стремим да предлагаме фитнес услуги и артикули без аналог в страната. Това е основно за нашия триумф “, споделя Паскал Дойчев.

Практиката демонстрира, че множеството клиенти имат предпочитание за подготовка, само че след първия месец губят интерес и предпочитание. Затова клубното участие по-скоро е инструментът, който им оказва помощ да запазят мотивация. Чрез едногодишните членски карти, те се активизират да се отнесят оптимално сериозено към своите фитнес занимания. Философията на Pulse Fitness & Spa е да оказва помощ на клиентите си да изградят просвета на неизменност в поддържането на тялото във добра и свежа форма в името на по-качествен метод живот.

Липсата на спорт и придвижване е един от главните фактори за съществуването на наднормено тегло и застой, което от своя страна е един от факторите за разпространяването на разнообразни болести: хипертония, диабет, както и ред други хронични болести на костите и ставите, свързани с обездвижването. Според националната статистика у нас с наднормено тегло, в това число затлъстяване, са 62% от мъжете и 48% от дамите на възраст 16 години и нагоре. Същевремнно в множеството държави-членки на Европейски Съюз над 70% от популацията реализира някакви форми на извършения в свободното си време. Сред отличниците спортуващи народи е прилежаща Румъния, Дания, Холандия, Финландия и Швеция. В тези страни близо 90% от хората са полагали някакви физически извършения.



Множество разбори регистрират нуждата от ограничения на управляващите и на самите хора за поощряване на повече българи да спортуват и да бъдат физически дейни в всекидневието си. Това е извънредно значимо освен от позиция на здравето, благосъстоянието и интеграцията на хората в общността, само че и поради забележителните стопански разноски, подбудени от обезпечаване на спомагателни здравни разноски за популацията!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР