В България демографската криза е радикална и 20% от източноевропейците

...
В България демографската криза е радикална и 20% от източноевропейците
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Носталгията по миналото е заради застаряващото население

В България демографската рецесия е радикална и 20% от източноевропейците живеят отвън страната си и това въздейства на политическия развой. Това мнение изрече политологът Иван Кръстев, който е началник на Центъра за демократични тактики в София и откривател в Института по филантропични и обществени науки във Виена.

“Рязко се трансформира съотношението сред хора на работеща възраст и хора, които са пенсионирани или не работят. Това, че хората стават по-възрастни води до това, че гласоподавателите, които гласоподават, са основно на възраст над 50 година, което прави доста мъчно увеличението на каквато и да било пенсионна възраст, тъй като това върви против интереса на хората, които гласоподават. Изведнъж, в действителност, ти, с цел да можеш да имаш икономическо развиване, имаш потребност да пристигна някой извън да работи, само че сега, в който пристигна този някой извън да работи, страхът, че той коренно трансформира твоето общество съществува и ти се чувстваш неподвижен в дейностите си ", сподели тоб пред БНР.

По думите му страхът от бъдещето е най-големият проблем на Европа:

" Много мъчно е да успееш, в случай че се страхуваш от бъдещето. Ако не се влюбим още веднъж в бъдещето, като европейци, в случай че не си измислим такова бъдеще, в което да желаеме да живеем, това чувство за неустановеност, за подтиснатост, което може да бъде забелязано на разнообразни места в Европа е реалност ".

Според него миграцията е революцията на XXI век. " Това, което се е случило, е, че внезапно хората в тези страни, които са цялостни с младо население, мощно растящо население, особено случая на Африка - голям демографски взрив, се обръщат и споделят - " Какъв е смисълът да се пробвам да променям държавното управление си, при изискване че, в случай че сменя страната, животът ми ще се усъвършенства 3 или 6 пъти? ". Тези хора са подготвени да поемат големи опасности, те са подготвени да умират в моретата, те са подготвени да умират в пустинята, по същия метод, по който те са били подготвени да умират на барикадата. За тях това е радикалният метод за смяна на живота им ", сподели още Кръстев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР