В България Делта вариантът на COVID-19 все още е доминиращ,

...
В България Делта вариантът на COVID-19 все още е доминиращ,
Коментари Харесай

Националната референтна лаборатория: До две седмици Омикрон става доминантен

В България Делта разновидността на COVID-19 към момента е преобладаващ, само че допускаме, че най-късно до две седмици към този момент това ще е Омикрон. Това разгласи пред БТВ шефът на Националната референтна лаборатория доцент Иван Иванов.

По думите към този момент е потвърдено, че инфекциите протичат по-леко, а повода е отбраната на клетъчния имунитет, откакто повече хора са се сблъсквали с вируса.  
Все повече данни сочат, че Омикрон протича по-леко
Данните, съгласно които Омикрон протича по-леко, не престават да се усилват. Това излиза наяве от ново проучване на изданието " Ню Йорк Т...
Прочети повече
„ Факт е, че здравната система ще се натовари доста. Вече го следим във Англия. Смъртността е по-ниска при Омикрон, само че внезапното повишаване на случаите няма по какъв начин да не окаже въздействие и върху смъртността “, посочи епидемиологът.

Относно отбраната, която обезпечават Коронавирус имунизациите против заразяване с „ Омикрон “, отчет на здравните управляващи във Англия изрично споделя, че 20 седмици след слагане на препарата на „ АстраЗенека “ отбраната е нулева, разгласи доцент Иванов.  

При две дози от РНК имунизациите на „ Пфразер “ и „ Модерна “ успеваемостта на предотвратяване е до 35%, а след бустер – до 85%, добави той.

Още:
Математик: Скоро ще достигнем 10 000 случая, трябват по-строги ограничения
От момента, в който „ Омикрон ” доминира в обществото, т.е. има над 90%, тогава случаите на COVID-19 ще се удвояват сред...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР