В България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано

...
В България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано
Коментари Харесай

Собственикът на „Хидрострой“: България вече не ни е приоритет, обмислям изнасяне на бизнеса

" В България бизнес не може да се прави. Колкото по-рано избягаме от България и вършим бизнес другаде, толкоз по-добре. Аз по тази причина отворих офиси в Дубай. Саудитска Арабия, Македония и Румъния. Предпочитам да вземам участие в търгове в Румъния, Македония, преговаряме да изнесем техниката в чужбина. Ще участваме в някои от поръчките в България, само че за нас тя към този момент не е приоритет ", сподели в изявление за Би Ти Ви притежателят на " Хидрострой " Велико Желев.

Той добави, че 2020 компанията е имало 440 млн. лева оборот, а през предходната 120 млн. лева, защото Агенция " Пътна инфраструктура " не афишира нови поръчки за градеж и главен ремонт на пътища.

През седмицата на Желев беше повдигнато обвиняване за това, че на 24 февруари за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди собствен чиновник посредством мощ да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума 68 хиляди лева и с това да му аргументи имотна щета в същия размер. Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица, показват от прокуратурата. Всичко стартира късно в понеделник (6 март), когато бяха направени претърсвания и изземванияв офисите на " Хидрострой ".

Той добави, че се надявал да не се стигне до обстановка, в която политиците да посегнат на бизнеса му. " Строителният отрасъл си знаем, че дойдат ли избори, политиците стартират да ругаят и наскърбяват строителите, като ни упрекват, че работим с тези или тези. Ние работим с този кмет, който е определен. с Министерски съвет и Народно заседание, които са определени ", разясни предприемачът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР