В България би било полезно, ако има възможност в секционните

...
В България би било полезно, ако има възможност в секционните
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Партиите имат прекомерна власт върху организацията на изборите

" В България би било потребно, в случай че има опция в секционните изборни комисии да влизат хора, които не са предложение на нито една партия. Ние носим последствията от свръхпартизацията на изборния развой, от прекомерно огромната власт, която имат партиите върху организацията на изборите ", разяснява пред БНР социологът Цветозар Томов, който е някогашен член на Централната изборна комисия.

Той е следващият анализатор, който откроява секционните комисии като основен проблем за вота.

По думите му членовете на секционните комисии са зле готови в доста случаи, " тъй като този труд не е доста влиятелен, а заплащането не е доста привлекателно ":

" Трябва доста съществено да помислим, в случай че не желаеме да пораждат проблематични обстановки, за това по какъв начин да се провежда обработката на данните, на бюлетините и попълването и предаването на протоколите… Изборният кодекс непрестанно се трансформира, само че по метод, обвързван с политическата обстановка, в сравнение с с проблемите на изборния развой, които не са в полза на всички нас ".

Една от особеностите на локалните избори е обвързвана с това, че общинските изборни комисии в най-голяма степен са виновни за провеждането на изборите, акцентира Цветозар Томов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР